Žena rođena u znaku Vodolije sa sobom nosi veliku moć i privlačnost, a život oblikuje po svojim pravilima.

Dio njene privlačnosti leži u njenoj nedokučivosti.

Teško ćete je razumijeti i shvatiti, ali to je zato jer je ona uvijek samo svoja. Za nju stereotipi ne važe i nemoguće je “strpati u kalup” jer zazire od društvenih pravila i normi. Uvijek radi po svom i ne voli kad joj drugi govore šta da čini.

 S druge strane, humanitarac je velikog srca i uvijek spremna da pomogne, bilo da je riječ o financijskoj, emotivnoj ili bilo kojoj drugoj vrsti pomoći. Voli napredak, ali ne voli promjene.

Jako je vezana za svoju prošlost i uspomene koje čuva poput najvećeg blaga. Ne samo da ostaje odana svom partneru nego i određenom brandu, trgovini, restoranu, timu, muzičaru, i tako dalje, u dobru i u zlu.

Život je za ženu Vodoliju igra u kojoj svako igra prema sopstvenim pravilima. Kad je o ljubavi riječ, pobrinut će se da ta igra bude i posebno zabavna i nikad dosadna. Ni njen lagodan pogled na život i ljubav ne znači da se lako zaljubljuje.

Baš suprotno, potrebno joj je vremena da bi se s nekime povezala emotivno i da bi vjerovala drugoj osobi.

Kad je u vezi, više od svega cijeni svoju nezavisnost, slobodu i “prostor za disanje”, a to daje i svome partneru. Vodolija će uvijek zadržati dio sebe kojeg neće otkrivati ni najbližim osobama.

Originalna i nepredvidljiva, partneru će pružiti užitke za koje prije nije znao ni da postoje. U spavaćoj sobi za nju ne postoje kočnice, obožava eksperimentiranja i voljna je da proba sve, pa i s*ks u javnosti. Idealni partneri za nju su Vaga, Blizanci, Strijelac i Ovan.

Kako izgleda tipična Vodolija

Suptilan i očaravajući osmijeh, spuštene oči, privlačni mali nos, jaka vilica, rupice na obrazima, meka koža, tamna, gusta kosa i graciozan stav neke su od odlika fizičkog izgleda žene Vodolije.

Nisu oličenje ultimativne ženstvenosti, ali upravo su zbog toga tražene u svijetu mode kojim caruje androgeni izgled. Obično su vitke i visoke iako im vrat može biti kraći i širi.

Iskričave oči odaju veliku živost, ali često znaju da imaju ozbiljan izraz lica. Krasi ih čist i artikuliran glas. Međutim, kako god izgledala spolja i bez obzira da li ima najozbiljniji izraz lica, u svojoj suštini vedra Vodolija uvijek će uživati i biti zadovoljna.

Dok se šeta gradom uvijek će zastati kako bi se pozdravila s ljudima koje poznaje.

Zbog toga je prijateljica sa svima, ali to su joj ustvari poznanici i dragi ljudi koji je vole jer Vodolija želi sa svima da bude u dobrim odnosima i zazire od sukoba i svađa.

Što se tiče prijatelja kojima dopušta da joj se potpuno približe, može ih nabrojati na prste jedne ruke. Može biti lagano rezervirana kad je riječ o njenim pravim osjećajima zbog čega joj je krug pravih prijatelja uži od brojnih poznanika.

Velikodušna i uvijek tu kad je prijatelju potrebna, ovo je žena koju uvijek možete pitati za iskren savjet i koja će uvijek imati prave riječi utjehe.

Ne prati trendove, voli da nosi baš suprotno od onoga što je ‘in’ pa ćete u sezoni kad svi nose mini suknje Vodoliju prepoznati po tome što ona nosi maksi suknju. Odvažna i smjela, svojim eklektičnim i raznolikim modnim stilom voli da privlači pažnju i šokira.

Jedan dan imaće svjetlo ružičastu kosu i nosiće ekscentričan nakit poput pirsinga na licu, a već sljedeći biće odjevena u ozbiljno poslovno odjelo i kosa će joj opet biti normalne boje.

Na njoj i naizgled nespojivi komadi čine dobru kombinaciju. U njenom ormaru uvijek će se naći avangardnih odjevnih komada, a frizure koje preferira često su šik i nekonvencionalne, i što se tiče načina na koji je ošišana i boje kose.

Najbolje joj stoje svjetle i vesele boje kao što su morsko plava, tirkizna, jarko ružičasta i smaragdno zelena...

zadovoljna.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori