Bikovi, Rakovi i Ribe, kao i Škorpije, Jarčevi i Device biće podložniji promenama raspoloženja...

Jednom godišnje, pun Mesec, simbol emocija, podsvesti, intuicije, mašte, nađe se u Raku, znaku doma, porodice i domovine, a ove godine to će biti 22. decembra na nultom stepenu četvrtog zodijačkog znaka.

Mada se ova Mesečeva mena ponavlja jednom godišnje, to ne znači da ćemo biti svedoci istih događaja kao pre 12 meseci, zato što Mesec obrazuje drugačije aspekte sa ostalim tranzitnim planetama. Uticaj ove faze Meseca, u kojoj će biti naglašena patriotska osećanja kod pripadnika svih znakova, svakako ćemo osećati do sledećeg punog Meseca, 21. januara iduće godine.

Prilikom ove mene, obrazuje se opozicija između dva svetla, Sunca i Meseca, kako se ova nebeska tela nazivaju u astrologiji. Pun, kao i mlad Mesec, više utiče na emotivni život i žene, dok se prva i poslednja četvrt reflektuju na jači pol i poslovnu situaciju. U ženskom horoskopu Mesec simbolizuje i trudnoću, materinstvo, kao i majku, sestru, baku, tetku, ćerku. U muškom horoskopu, predstavlja tip žene koja mu se dopada, kao i značajne ženske osobe u porodici.

Budući da će se Mesec 22. decembra naći u znaku kojim vlada, njegov uticaj biće još veći, što će najviše osetiti Rakovi, naročito u odnosu sa emotivnim partnerom. Osim na Rakove, ova faza Zemljinog satelita će se odraziti i na Bikove i Ribe, kao i Lavove (jer njima upravlja Sunce), koji će biti napeti, osetljiviji i podložniji promenama raspoloženja.

Zbog Meseca (osećanja, duša) u vodenom znaku nasuprot Suncu (svest, volja, ego) u zemljanom (disciplinovanom, racionalnom) Jarcu, do sledeće mene, poslednje Mesečeve četvrti 29. decembra, ne preporučuje se donošenje važnih odluka, jer se neke situacije mogu pogrešno proceniti, a biće naglašena i sklonost ka subjektivnim zaključcima.

Sekstil između punog Meseca na početku znaka Raka i retrogradnog Urana na poslednjim stepenima Ovna, odgovara osobama koje se bave kreativnim zanimanjima, piscima, glumcima, kompozitorima, režiserima, dirigentima, balerinama. Kod njih će ovaj aspekt buditi maštu i inspiraciju, zbog čega će im kreativnost biti na visokom nivou.

Pozicija Meseca (žene) u četvrtom zodijačkom znaku (porodični odnosi, nekretnine i privatni biznis), pod uticajem Urana u prividnom hodu unazad, odraziće se i na emotivni život svih znakova, kao i na odnose sa saradnicama i koleginicama.

Osim sa Suncem, Mesec će ove nedelje obrazovati i opoziciju sa Jupiterom, planetom prosperiteta i kontakata sa strancima. Mada Jupiter "beži" iz ovog aspekta, zbog ove pozicije planeta trebalo bi izbegavati nepotrebne troškove, podizanje kredita, kao rizične finansijske transakcije, naročito sa strancima.

 

VID I ZGLOBOVI

Budući da Sunce i Mesec, gledano sa zdravstvenog aspekta, simbolizuju naše čulo vida, aspekt koji obrazuju (180 stepeni) kod muškaraca čini osetljivijim desno oko (kod žena levo), tim pre što se u Jarcu nalazi i Saturn, planeta hroničnih tegoba.

Ovaj aspekt, takođe, ukazuje na mogućnost problema sa koštano-zglobnim sistemom (naročito kolenima), s tim što je kod jačeg pola ugrožena desna strana tela, a kod žena leva. Takođe, početni stepen Raka na kome se Mesec nalazi, analogan znaku Ovna, upozorava na opasnost od vrele vode.

mojastrolog.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori