Neke strasti pronašle su svoj put do naših života. Neke emocije obojile su naša svitanja. Neka poznanstva postala su naša ogledala. Neki ljudi postali su dio našeg bića. U istoj onoj mjeri, u kojoj smo i mi dio njihovih otkucaja.

Istina je da smo željeli doživjeti dio tih dana. Istina je i da smo u tuđoj sreći uvijek tražili putokaze do svoje. Ali je možda i najveća istina ta, da čovjek ne umije prihvatiti sreću dok se ne suoči s tamnom stranom. A tome nas je posebno učio period koji sada, konačno, ostavljamo iza nas.

Tranzitni Merkur i dalje je u Lavu, međutim napustio je kvadrat koji je obrazovao s tranzitnim Jupiterom u Škorpionu. I sva tenzija koju smo osjećali, koju smo stvarali, i koju nismo umjeli izbjeći, sada blijedi. Tko je uspeo “preživjeti” teške riječi, napadanja i oštrinu onoga izgovorenog, što nikada nije trebalo da se oblikuje u riječ, sada će se moći u potpunosti prepustiti voljenoj osobi i svim lijepim emocijama kojima ga Nebo nagrađuje.

Već 6. 9. tranzitni Merkur ulazi u Djevicu, i s Jupiterom u Škorpionu će obrazovati tijekom svog boravka u ovom znaku aspekt sekstila.

 Ovaj Merkur će probuditi radoznalost u nama, one skrivene detektive, kakvi smo svi mi ponekad. Postavljati će se mnogo pitanja, zahtijevati će se precizni odgovori, ali imati ćemo razumijevanja i strpljenja. Nećemo dozvoliti sebi da povrjeđujemo riječima. I nećemo posezati za onim što najviše boli, onda kada se osjetimo ugroženo.

Istog datuma i tranzitni Saturn u Jarcu kreće direktno, sa 2. stupnja. Tlo pod našim nogama neće više biti nestabilno, iako će povremenih podrhtavanja biti. Jer, odbili smo jednom vjerovati znakovima. Odbili smo se mijenjati. A Saturn neposlušnost ne prihvaća. Pripazite tih dana na dokumente, tražiti će vam ih. Pripazite i na neke važne prepiske, kopirajte sve što je od velike važnosti, Saturn se može malo “našaliti” s nama i našim povjerenjem u nove tehnologije.

Tranzitna Venera 9. 9. ulazi u Škorpiona. Dolazi da nas podsjeti koliko je prvi osjećaj bitan. Dolazi da nas podsjeti da je ježenje kože nečijom blizinom indikator emocija. Dolazi i da probudi uspavane strasti.

 Voljet ćemo tih dana. Voljet će nas. I, ne, neće to biti mirna i tiha ljubav, kakvu bi poželjele neke druge Venere. Venera je u Škorpionu u znaku svog izgona. I ne prihvaća ništa što je standardno i preporučljivo. Kada voli, ova Venera to čini samom svojom suštinom. Zagrliti će vas cijelim svojim bićem, upiti će vas u sebe, i predati će vam se na dlanu. A ne biste za nju rekli da umije biti takva.

Kada vas Venera u Škorpionu voli, morate biti spremni i na potrese, sukobe i povrjeđivanje kada se ona osjeti ugroženom. Jer, ova Venera svoju slobodu voli. I ne prihvaća ništa manje od apsolutne emocije. Od osjećaja da postojite u svakoj pori njenog bića. Od spoznaje da vas cijelim svojim bićem voli. A njoj je neophodno da prvo upozna mračnu stranu. Da iskopa svaku vašu manu. I zavoli vas baš takve, najgore. Kako bi mogla da prihvati i da potakne ono najbolje u vama.

Pitajte nekoga tko voli ovu Veneru, je li oduvijek ljubav s njom bila laka. Ali ga pitajte potom, i je li ga netko drugi sličnom jačinom volio.

 Istog dana nas očekuje i mlad Mjesec u Djevici koji će biti u aspektu sekstila s Venerom u Škorpionu.

Ovo su sjajni dani za sve one ljubavi koje žele učvrstiti put kojim gaze. Ovo su odlični dani i za sve one koji žele nešto bitno mijenjati u svojoj vezi. Ali i za one slobodne, koji već dugo osjećaju dolazak njihove srodne duše. Samo, pazite da vas idealizirane predstave srodnih duša ne prevare, i da ne vidite ono što je ispred vas.

Jer, prava ljubav je ogledalo. I naših mana. I naših vrlina. Okrenut će cijeli naš život, kako bi ga promijenila na najljepši mogući način.

Samo onda kada smo spremni da se zajedno s osobom koju volimo borimo za sreću. I ne tražite razloge za ljubav. Ona je jedini odgovor na sve.

Stoga će ljubavi koje ovih dana budu živjele biti posebne, magične, biti će one o kojima se priča, iako mi ništa ne činimo kako bi drugi saznali. Odaje nas sreća u očima. A postoji li ljepši način da se ljubav primijeti?

 Mars se vraća u Vodenjaka 11. 9., i nastavlja svoj direktni hod ovim znakom. Nadam se da ste uspeli da spriječiti neke sukobe. Ukoliko niste, tih dana ćete popravljati nanijete štete. Svakako da će energija narednih dana biti lakša, protočnija i pogodnija za čuda. Međutim, ništa nam ne pada iznenada. I za svaku radost i uspjeh moramo biti spremni.

U narednim danima najviše volite. Jer ništa nije bitnije i moćnije od te magije. Budite tu za sve one do kojih vam je stalo. Jer vremena uvijek imamo kada ga usmjerimo na bitne stvari.

Dovršite neke bitne obaveze, kako kasnije ne biste morali ponovo prolaziti kroz napetost iščekivanja.

I ne plašite se promjena. Iako neke od njih zaista mogu biti toliko nagle i velike da će buditi strah u kostima.

 Ako vas je Ljubav odabrala, vjerujte u nju.

Ne događa se često. I ne događa se svima. I neće svaki dan biti čista bajka.

Bit će život, bit će borba, bit će uspjeh i radost. Jer pristali smo hodati tik uz liticu, u ovoj najvažnijoj šetnji u životu. Ka susretu s onim nama suđenim.

Sretno!

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori