13. januara 2020. godine, u 19:39 sati, Venera je ušla u znak Riba i u njemu se zadržava do 7. februara 2020. godine.

Venera u Ribama je u egzaltaciji, odnosno, ovo je pozicija u kojoj je ova planeta u zanosu, ushićena i naglašena. Ona traži da ljubav bude ostvarena u savršenom obliku, onom platonskom, neuhvatljivom, ali kako je Neptun (koji je vladalac Riba) između ostalog i planeta laži, fantazija, obmana i iluzija, na putu ka pravoj ljubavi rame uz rame ide i prenaglašena sklonost ka pretjeranom idealizovanju stvari, pa su neminovna i razočaranja zbog neispunjenih očekivanja.

A ovde se očekivanja graniče sa fantazijom. Prava ljubav se u moru iluzija teško susreće i nalazi.

 Ovo je energija snova, mašte, iluzija, druge strane ogledala, onog nerealnog, drugačijeg, fantastičnog.

Zato će osobe sa ovakvom pozicijom u svom natalnom horoskopu, biti one koje su spremne cijeli život da čekaju samo njima poznatu sliku idealnog partnera, koji, naravno, ne postoji, ali to ih neće ometati da čežnjivo maštaju o uzvišenoj ljubavi. Ukoliko se neko usudi da priđe ovakvom svijetu, opstat će samo ako je spreman da položi žrtvu za ljubav i ideal. Ko pluta po površini ove duboke vode, bolje neka ni ne prilazi. Radije će se ova Venera zarobiti u čekanju ili pak živjeti sama čuvajući u svojim mislima idealnu sliku nego da se ohrabri i suoči sa realnošću.

Ove osobe cijeli život bježe od sebe. Samim tim su nedodirljive i drugima. Ponekad im je vidokrug sužen, lutaju kroz život uplašene od svake promjene koja može da ih zadesi. Izuzetno su maštovite, kreativne i intuitivne. Odane su i vrlo često neobjektivne i slijepe za mane i nedostatke ljudi koje vole. Ovdje je Venerin princip ljubavi dostigao najviši razvoj. Iskustvo stečeno prolaskom kroz sve znake Zodijaka, daje ovoj duši sposobnost da se identifikuje sa svim tipovima ljudi, pa su ovo osobe koje imaju razumijevanja za osjećanja drugih i znaju kako je biti u tuđoj koži.

Zbog osjetljivosti na patnje drugih, ova osoba često u životu može biti razočarana i povrijeđena, jer ne poseduje osjećaj razlikovanja stvarnog od lažnog. Empatija je jako naglašena, pa ove ljude privlače svi koji izgledaju kao da dolaze iz nekog drugog svijeta, svi odbačeni i drugačiji, svi koji se ne poistovjećuju sa rječju ‘jednostavno’.

Tranzitna Venera, pod uticajem ovakve energije, svima nama stavlja ružičaste naočare. Nažalost, ove ružičaste naočare će doneti zaslepljenost pred tuđim obmanama i lažima pa je potrebno biti na oprezu. Ova Venera živi u prostoru između sna i jave. Sanja svoj san o idealnoj ljubavi. Zanesena je, maštovita, magična i čarobna, sa sjajem u očima i dušom koja je svuda, samo ne u prostoru u kojem se nalazi. Ona se krije iza svjetlucave sjenke, karmina, poezije i čase vina, mirisa i nota, knjiga i filmova, svega što ne liči na svijet koji je vidljiv okom.

Ovo jeste period zaljubljivanja, ali u pogrešne osobe, one koje laskaju i obmanjuju. Vrlo lako može vas privući neko ko je nesretan, gubitnik, zavisnik o nečemu, tajanstven i čudan, ali i nedostižan. Ovo je period koji je sve osim razuman i realan, pod energijom ranjivosti, saosjećajnosti, empatije i prenaglašenosti u svakom smislu.

Ovo je period intriga, laži, nejasnih odnosa, veza koje počinju tajno, sa zauzetim osobama ili onima sa kojima nas dijeli velika razlika u godinama.

Nailaze nam dani obavijeni velom nepredvidljivosti, nejasnoće, sumnje, samoće. Bićemo bliži mašti, čežnji, fantaziji nego realnom tlu. Dok je boravila u Vodoliji Venera je aktivirala potrebu za druženjem i bijeg od samoće. Sada je došla do samog kraja Zodijaka spremna na samoću i željna iste.

Desiće se zbrka osjećanja, zbunjenost, nerazjašnjene situacije, nejasne komunikacije, sve to propraćeno velikom emotivnošću. Bićemo osjetljivi na tuđ bol, spremni na žrtvovanje, saosjećajni, intuitivni i usamljeni pa čak i dok budemo okruženi ljudima. Bijeg u maštu i svijet idealne ljubavi. Biće prisutno i osjećanje neshvaćenosti, ugroženosti, stidljivosti, pesimizma, melaholičnosti. S druge strane, ovo je i vrjieme umjetnika, onih koji umjetnost stvaraju i onih koji se istoj dive. Idealno je vrijeme za umjetničko stvaranje, otvoren put mašti, kreativnosti i inspiraciji.

Potreba za ljubavlju biće veća nego ikada. Mnogi koji su dugo čekali ljubav i odbijali postojeće prilike u nadi da onaj idealni ipak postoji, u narednom periodu mogu očekivati taj dugo čekani susret iz bajke. Kada je riječ o zdravlju, mogući su problemi sa stopalima, upala tetiva, srčane tegobe, zadržavanje vode u organizmu, smanjeno lučenje adrenalina, apatija, melanholija, sklonost uzimanju viška alkohola.

Venera, po ulasku u znak, ide u aspekt se*stila sa Uranom u Biku, 15. januara.

Ovo jeste kratkotrajan aspekt, ali aspekt koji pruža mogućnost rizika, a s obzirom na to da je Venera u Ribama, i ludosti zbog ljubavi. Ovo su ljubavi sa neobičnim, drugačiji, čudesnim osobama, originalnim, onim koji nas teraju da iskočimo iz zone komfora i probamo nešto što do tada nismo. Ovo je odličan trenutak za eksperimentisanje na polju ljubavi, finansija, izgleda. Rizik koji se isplati.

U zavisnosti od ostalih pozicija u vašem natalnom horoskopu, neki će se iznenada zaljubiti, doživjeti ljubavno uzbuđenje, iznenadni glas, kontakt putem društvenih mreža, a neki promijeniti nešto u svom izgledu ili dobiti iznenadani novac.

Venera dalje ide u se*stil sa Jupiterom u Jarcu, što će uticati na širenje i prenaglašenost emocija, ali i stabilizaciju istih, na sreću svih onih kojima je dojadila energija promena. Ovo je jako lijep i ugodan aspekt, onaj koji širi sve što egzaltirana Venera predstavlja – sreća u ljubavi, sreća u komunikaciji sa ženskim osobama, stepenik više u stabilnim vezama, plodan period na finansijskom planu, ostvarenje planova koji se tiču poboljšanja finansijske situacije, ali i dobici kroz partnerstva i veze.

Venera 27. januara obrazuje kvadrat sa Marsom u Strijelcu, a potom konjunkciju sa Neptunom. Ovo su dani velikih strasti ali i nadmetanja u muško-ženskim odnosima. Mars je uvijek sukob, a kvadrat će ga dodatno naglasiti, pa eto sukoba, rivalstva, svađe, ali i stimulansa, uzbuđenja i intenzivne se*sualne energije u partnerskim odnosima. Ovo su one svađe koje se završavaju strašću, ili u protivnom veliki sukobi, ljubomorne scene, nezadovoljstvo koje se otvoreno pokazuje, pretjerivanje, gledanje samo svoje strane, samim tim neminovno razočaranje i rastanak.

Ovo su i dani kada u ozbiljne i stabilne veze ulazi treća osoba, koja za vrijeme trajanja ovog tranzita mrsi konce, jer je ovo prolazno uzbuđenje i strast i problem koji ostaje kada aspekt prođe. U cijeloj ovoj priči, ne smemo zaboraviti konjunkciju Venere i Neptuna koja dodatno pojačava energiju prevara, tajni, izdaja, veze sa osobama koje nas na trenutak opčine i zanesu, trenutak kada gubimo objektivnost, pa se upuštamo u odnose koji su od samog starta platonski, nedostižni, neuzvraćeni, neostvarivi, a zatim se, poput pijanstva liječimo.

Venera 2. i 3. februara obrazuje se*stil sa Plutonom i Saturnom, što jednom riječju predstavlja – stabilnost u ljubavi. Ovo je trenutak da oni koji su u vezi ozvaniče svoj odnos, a oni koji su slobodni započnu odnos koji može biti dubok, trajan, ponekad i karmički. Ovo je aspekt obavezivanja u ljubavi, ali i trenutak kada u naš život ulaze stabilni partneri, oni koji stvari ne prepuštaju slučaju. Ovo je i ljubav pod malo težim okolnostima, izuzetno duboka osjećanja.

Najveći uticaj tranzitna Venera izvršit će na vodene (Ribe, Škorpije, Rakove ) kao i na promjenljive znakove (Blizance, Strelčeve, Djevice).

Uticaj tranzitne Venere na podznake:

Podznak Ovan – U ovom periodu osjetićete potrebu za samoćom. Okrenućete se sebi, naći spokoj u sopstvenom društvu. Prijaće vam ova energija da napunite baterije, da preispitate svoje potrebe, sumirate šta su donijeli a šta odneli postojeći odnosi i koliko vas isti istinski zadovoljavaju. Vama je moguće upoznavanje karmičke ljubavi ili srodne duše.

Podznak Bik – Vama ovaj tranzit donosi nova prijateljstva, iskrena, ona koja imaju tendenciju da traju, kao i odnose zasnovane kroz grupne aktivnosti, javne skupove, preko prijatelja. Otvara se mogućnost za ispunjenje želja i nada.

Podznak Blizanci – Blizanci u podznaku mogu se nadati upoznavanju interesantne starije, ostvarene osobe na položaju, ili ista dolazi upravo preko nekoga ko se nalazi na određenoj poziciji. Ovo je lijepo vrjieme i za napredovanje na poslu, uspeh u karijeri ili podrška i naklonost od strane autoriteta više nego obično.

Podznak Rak – Moguća je putovanje iz zadovoljstva. Važne društvene ili ljubavne partnere možete upoznati upravo na putovanju, ili će isti biti stranci. Proširiće vam se vidici i osjetićete ljubavni zanos.

Podznak Lav – Donosi dobitke kroz brak, partnerstva ili društvene odnose. Snažne emocije, ljubomora i posesivnost. Ovo je energija regeneracije, izliječenja i izlaska iz prethodno lošeg perioda.

Podznak Djevica – Oni koji su u dugoj vezi mogu se odlučiti za brak, dok slobodni mogu upravo sada upoznati nekog ko je baš po njihovoj mjeri. Osoba se sreće na javnom mjestu, na svadbi ili vjeridbi, na sudu ili prilikom potpisivanja nekog ugovora.

Podznak Vaga – Donosi društvene aktivnosti i ljubavne veze kroz posao. Radno okruženje biće lijepo i skladno, a moguć je i prelazak na bolje radno mesto ili dodatna zarada. Vježbajte, vodite računa o ishrani i ne ponašajte se nonšalantno prema sopstvenom zdravlju.

Podznak Škorpija – Škorpije u podznaku ulaze u period zadovoljstva, romantičnih i vedrih trenutaka. Popularnost će rasti pa ćete biti rado viđeni u društvu. Prilika za nove ljubavi je na mjestu gdje se odlazi radi zadovoljstva ili na mestima gde deca provode vrijeme ( javna mjesta, bioskopi, kafići, pozorište, diskoteke, igraonice, parkovi itd).

Podznak Strijelac – Odnosi sa članovima porodice su skladni. Primat ćete u kuću prijatelje, partnera, spremati hranu, stvoriti toplu atmosferu. Idealan period za preuređenje prostora u kojem živite. Ako ste sami, mogli biste upoznati nekoga preko člana porodice. Ukoliko ste u vezi, baš u ovom period možete se odlučiti za zajednički život.

Podznak Jarac – Ovaj tranzit donosi vam kraća putovanja i društvene obaveze. U ovom periodu više osoba će vam privući pažnju pa se čuvajte da se ne upustite u paralelnu vezu. Ljubav dolazi preko ženskih osoba, rođaka, komšija ili na kraćem putovanju.

Podznak Vodolija – Ovo je period hedonizma i priliva novca. Moguća je pomoć prijatelja ili društveni kontakt kojim se ostvaruju povoljne prilike za sticanje novca. Oni koji imaju privatni biznis, mogu očekivati više posla, a samim tim i veću zaradu. Ljubav se upoznaje na mjestima gdje se služi hrana ili ćete upoznati nekoga ko je materijalno stabilan i radi sa novcem. Neočekivani pokloni.

Podznak Ribe – Vama nastupa period društvene aktivnosti, izlazaka, lijepih trenutaka. Gotovo sigurno ćete u period ovog tranzita osjetiti kako privlačite više pažnje nego obično pa će i samopouzdanje biti veće. Obratite pažnju na osobe koje upoznate u ovom periodu, jer bi neko iz vašeg okruženja vrlo lako mogao postati dio vašeg života. Hedonizam je ovdje naglašen, pa povedite računa o tome da ne dobijete neželjene kilograme viška.

Sanjajte i neka snovi postanu stvarnost. Sanjajte jer ne boli, a liječi. Sanjajte da biste na trenutak zaboravili sve nepravde ovog svijeta. Volite detinje, potpuno, nepromišljeno i bez kalkulacije. Plačite, jer samo tako ćete odstraniti sivilo i uplašiti strah. Budite vi onaj mali dio svijeta koji veruje u moć ljubavi i smognite snage da letite i onda kada nije lako...

mediapress.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori