Od 31. oktobra do 20. novembra 2019. godine Merkur će se kretati retrogradno zodijačkim prostorom Škorpije.

Retrogradnost planeta u ličnom horoskopu, kao i u tranzitu nosi energiju uspavljivanja okolnosti, odlaganja, zastoja. Vraća nas u prošlost. Nešto još treba da doznamo, naučimo i shvatimo. Planovi se odvijaju sporije, tu je i drugačiji osećaj za vreme, kao da prolazi sporije nego inače.

Merkur je planeta pod čijom dominacijom se nalazi komunikacija (govor, slušanje, pregovaranje), čitanje, učenje, prodaja, kupovina. Pozicija Merkura je bitna i kod sklapanja ugovora, početka rada na novom projektu, upravlja važnim dokumentima.

 U vreme njegovog retrogradnog kretanja lako može doći do zabuna, pogrešnog tumačenja stvari. Neko nam hitno treba, ali ne uspevamo da ga dobijemo. Telefon je isključen ili zauzet, odgovori na poruke stižu kasnije od očekivanog. Neki uređaji se kvare, nešto popravljamo, revidiramo, popravljamo, bolje shvatamo, dovodimo u novi red.

Njegovo retrogradno kretanje znakom Škorpije ima posebnu simboliku.

 Teme ovog tranzita su intimnost, iskrenost, istraživanje, novac, imovina i resursi drugih ljudi, seks. Ovaj Merkur dubinom i intenzitetom misli da ima sposobnost da korenito preobrazi i transformiše ono što jeste. Da počisti nepotrebno, odluči da nešto nije dobro i radikalno to odstrani iz svog života.

 Ali, njegova suština je otkrivanje istine, otkrivanje onog što je ispod površine. On se bavi tajnama, onim što je skriveno od pogleda. Sjajan je detektiv. Stoga ako imate nekih nedoumica ili je pred vama zanimljiva tema koju želite da proučite, ovo je sjajno vreme za vas...

Zanimljivo je da Merkur kreće unatrag na Dan svih svetih (po katoličkom verskom kalendaru), pa će naše misli biti snažno usmerene na one kojih više nema u našem životu i to ne samo na osobe koje su preminule, već i na one od kojih smo se dobrovoljno razdvojili.

 On ima posebnu mentalnu snagu, njegove reči su oštre, nekad i bodu u bolne tačke. Nekad je to i nužno kako bi se probudili i pomaknuli s mesta koje nije dobro za nas.

 Budite strpljivi u traženju odgovora. Ako nešto se nešto ne ostvaruje, nemojte gurati na silu, već pokušajte da doznate zašto.

 9 stvari morate imati na umu...

 (1) neke tajne mogu biti otkrivene;

(2) proveravajte informacije, poštu, ispravnost dokumenata, račune;

(3) dajte glas onome što je skriveno, progovorite o osetljivim temama;

(4) povucite se u tišinu, meditirajte;

(5) vratite se u prošlost kako biste nešto dovršili ili shvatili

(6) vratite pažnju na sebe, introspektivni pristup je sada više nego dobrodošao;

(7) popravite pokvareno, rešite se nepotrebnih predmeta, očistite svoj životni prostor;

(8) osvestite svoje strahove (strah od izdaje, napuštanja, konkurencije…);

(9) sumnjate? Proverite jesu li sumnje opravdane.

 Vodite beleške o onome što vam se događa, stavite svoje misli na papir. Koncentrisanim i doslednim osluškivanjem sebe, možete doći do novih uvida koji vam u budućnosti mogu poboljšati kvalitet života.

 Budući da Merkur kreće retrogradno s 27. stepena Škorpije, a 20. novembra kreće napred s 11. stepena istog znaka, ako imate planetu na tim stepenima Škorpije, Bika, Lava ili Vodolije, ovo razdoblje će biti posebno značajno za vas.

 Imate li pak retrogradni Merkur u svom ličnom horoskopu, njegov retrogradni tranzit obično donosi jednu važnu promenu ili informaciju u vaš život.

mondo.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori