“Zar ima išta lepše nego nositi mir u vlastitom srcu? Živeti tiho, jednostavno, pošteno i skromno. 

“Zar ima išta lepše nego nositi mir u vlastitom srcu? Živeti tiho, jednostavno, pošteno i skromno. Držati se svoga puta kakav jeste, sa željom da ustaneš i sledećeg jutra, doneseš osmeh sebi i drugima i da čvrsto grliš ono što imaš, ne dirajući ničije. Smisao života nije biti bogat i uticajan, već biti svoj spokojan i zadovoljan svojim životom.”

Ovan

Ljubav

Slobodni Ovnovi ili trenutno nisu uopšte zainteresovani za bilo šta što ima veze sa emocijama, ili zaista oko vas nema pravih prilika. Trenutno ste u nekom praznom hodu – ono što ste ostavili iza sebe više vas ič ne interesuje, a za sada ne vidite nikoga koga biste, ma uz najbolju volju – mogli poželeti za partnera, avanturu, ma bilo šta….Oni koji su u vezama i brakovima – iznenadni talas ljubomore može vas naterati da skrenete pažnju na voljenu osobu i da shvatite odjednom da možda i niste bili baš najkorektniji i najpažljiviji prema njoj u prethodnom periodu. Takođe – jedna rasprava čini da se zamislite i da shvatate da morate pokušati da poboljšate i komunikaciju ali generalno i odnos sa osobom sa kojom ste.

Posao

Nedelja u kojoj privodite kraju mnogo toga vezanog za posao ili za projekte koje ste započeli. Bar će to vama tako izgledati – činiće vam se da konačno ulazite u period u kojem možete više da odahnete i opuštenije funkcionišete. Naravno, situacije će vam brzo pokazati da to nije tako i da se od vas tek sada očekuje da ljudski „zalegnete“ na posao. No, od količine posla koju odradite sada, zavisiće da li ćete imati više ili manje prostora za manevrisanje u periodu koji dolazi. Završavate bitna papirološka pitanja.

Novac

Krenuli ste u veliku bitku sa računima i dugovanjima…

Zdravlje

Infekcije urinarnog trakta. Mogući manji problemi i sa peskom u bubrezima.

Hrana

Sedmica u kojoj će vaš probavni sistem biti posebno osetljiv – pa je preporuka da striktno vodite računa o kvalitetu namirnica koje unosite, kao i da se više okrenete ishrani baziranoj na biljnim vlaknima. Slatkiši u iole većoj količini mogu vam jako opteretiti želudac, pa ih izbegavajte.

Bik

Ljubav

Čak i da je odnos sa partnerom dobar i da nemate nikakvih trzavica – u ovoj nedelji možete imati osećaj posesivnosti ili pak neracionalne strahove da druga strana „odlazi“ ili posvećuje pažnju nekom drugom. Ljubomora vam može samo donositi opterećenost i nervozu, a realno gledano – nemate pravog razloga za nju. Pustite da vam partner pokaže, naročito u danima vikenda da privrženost postoji i da je sve u redu. Oni koji su slobodni – površna komunikacija koju ste imali sa nekim u ovoj sedmici odjednom „menja pravac“ – dolazi do otvorenijih razgovora a moguće je i da pristanete na susret koji ste, iz nekih samo vama znanih razloga – do sada odlagali….

Posao

Vaše polje poslovne svakodnevice počinje da se zahuktava – otvaraju se neki novi momenti, dolaze neke nove obaveze, ali i nove osobe u vašu blizinu. Osećaćete se u jednom momentu demoralisano, pritisnuto, ali umesto da vas to slomi – samo će dodatno probuditi vašu tvrdoglavost i inat. Komunikacija sa poslovnim partnerima s jedne strane postaje konstruktivnija i bolja, ali sa druge – donosi povremene momente u kojima će vam trebati dosta truda da biste održali harmoniju i balans.

Novac

Dosta stabilna situacija, mada vas očekuju neki neplanirani troškovi u drugom delu sedmice.

Zdravlje

Osetljivost – moguće su prehlade ili virusne infekcije.

Hrana

I pripadnicima vašeg znaka dosta je u ovom periodu naglašena osetljivost probavnog sistema, što će biti posebno primetno u drugom delu sedmice. Neka vaši obroci budu laganiji i dosta obratite pažnju na rok trajanja namirnica i njihov kvalitet.

Blizanci

Ljubav

Iznenadni splet okolnosti može zauzetim Blizancima doneti osobu sa kojom lako možete krenuti u flertovanje, pa čak i u nešto više ukoliko se sve kockice slože….Moram da napomenem da bi vam to „nešto više“ samo donelo glavobolju u narednom periodu, a vi sami odlučite šta ćete i kako ćete…Partner je u ovoj sedmici dosta korektno postavljen prema vama, mada neće imati baš uvek dovoljno vremena da vam posveti pažnju koja vam je potrebna, što će vas činiti svadljivim. Oni koji su slobodni – osoba koja ulazi u vaš život na prvi pogled deluje kao savršena, ali je veliko pitanje kakav sve emotivni teret vuče i šta sve krije od vas, želeći da vam se predstavi u najboljem svetlu…

Posao

Neke, vama ne baš prijatne obaveze dolaze na dnevni red u ovom periodu. Nešto radite „pod moranje“ i iz tog razloga ste nervozni i spremni za raspravu. U ovoj sedmici može biti neugodnih momenata sa saradnicima i sa kolegama, kao i po pitanju dokumentacije. Trebaće vam sav vaš trud i prilagodljivost da biste doveli stvari u normalu. Vaša pažnja je u ovom periodu raštrkana, teško se fokusirate i moguće je da napravite značajnije greške, pogotovo kada je papirologija u pitanju.

Novac

Na mišiće, ali uspeli ste da regulišete jedno dugovanje.

Zdravlje

Osetljiv imunitet. Mogućnost povreda na radnom mestu.

Hrana

Vašem organizmu, pogotovo varenju – jako će prijati sve ono što je „na kašiku“, pogotovo supice, čorbice, potaži, variva. Izbegavajte mesne proizvode, pogotovo ukoliko niste sigurni stopostotno u njihov kvalitet i ispravnost. Mogućnost trovanja hranom.

Rak

Ljubav

Vi biste nešto da promenite u svom emotivnom životu i odnosu sa voljenom osobom, ali ne znate šta. Samo znate da vas trenutno stanje nekako bode u mozak i ne odgovara vam u potpunosti, ali još uvek ne vidite mogućnost niti način da to ispravite i pokrenete u drugačijem pravcu. Iz tog razloga ćete u ovoj nedelji imati promenljiv odnos prema partneru – savetujemo izbegavanje rasprava, jer one neće doneti ništa konkretno, osim obostrane nervoze. Oni koji su slobodni – ulazak Merkura u vaše polje ljubavi aktivira jednu osobu prema vama. Komunikacija se pojačava a vi niste sigurni šta da uradite, mada se mora priznati da vam sve ovo prija…..

Posao

U radnom okruženju sve funkcioniše nekim svojim normalnim tokom i vi se tu dosta dobro snalazite. No, mora se priznati da kod vas postoji veliko nezadovoljstvo i potreba za promenama, a neke korake u tom pravcu možete pokrenuti već u ovoj nedelji. Ukoliko to već radite, radite proračunato a ne impulsivno i obojeno besom i nervozom prema nekim osobama. Dobili ste kratke rokove da završite neka papirološka pitanja i vodite računa da vas žurba ne uvede u grešku.

Novac

Opterećenost finansijama, iako je na prvi pogled tu situacija mirna.

Zdravlje

Pred kraj nedelje moguća je manja prehlada.

Hrana

Izbegavajte mesne prerađevine, previše začinjenu (naročito ljutu) hranu, gazirane napitke i naravno – namirnice u čiji kvalitet baš i niste sigurni. Sada vam odgovaraju riba, krompir, ćuretina i piletina, sezonsko povrće.

Lav

Ljubav

Neke situacije vam unose nervozu – to mogu biti problemi sa decom (ukoliko ste u braku), finansijska opterećenja ili pak pritisak od člana porodice – šta god da je, može na kratko uticati na vaš odnos sa voljenom osobom i dovesti do brzih, ali sitnijih rasprava. Lako se ovde stvari daju regulisati i primiriti jer ipak kod oboje postoji jako naglašena potreba za kompromisom i mirom. Oni koji su slobodni – ulazak Marsa u vaše polje komunikacije, okoline – samo dodatno govori o tome da postoji osoba ili osobe koje su oko vas i sa kojima ste u kontaktu, flertujete, možda se i viđate. No, još uvek tu kao da stvari nisu u potpunosti došle na svoje mesto – ali i to će se dogoditi u narednom, kraćem periodu.

Posao

Ključ da izbegnete probleme i nervozu u poslovnom segmentu jeste da se mnogo bolje organizujete i da budete efikasniji u radu. Povremeno je baš ta vaša efikasnost i organizovanost upitna, jer kao da ste skloni da povlađujete sebi i da svaki čas tražite izgovor da odložite ono što morate uraditi. Neke vrlo važne informacije dolaze do vas tokom ove sedmice – početna nervoza zbog njih ubrzo može biti zamenjena olakšanjem kada shvatite da vam ovo itekako ide na ruku…

Novac

Troškovi vezani za kuću ili za kućne aparate, tehniku.

Zdravlje

Nedelja u kojoj vam je potrebno više odmora.

Hrana

Meso i mesni proizvodi u ovoj nedelji baš vam i neće odgovarati, a da ne pričamo o tome da ovim namirnicama čak možete pokvariti i stomak. Više svoju ishranu bazirajte na žitaricama, na povrću, a od mlečnih proizvoda – odgovaraće vam tvrdi sirevi.

Devica

Ljubav

U pokušajima da se izborite sa situacijama koje nemaju veze sa vašim partnerom niti sa vašim emotivnim životom – jurcate na sve strane, boreći se sa preprekama, što vam naravno – donosi ogromnu količinu nervoze i napetosti. Trudićete se vi da ovo kontrolišete i da ne dozvolite da to utiče na odnos sa voljenom osobom, ali ona će definitivno primetiti da nešto nije u redu. Vaše lično smirenje ili pak prihvatanje da su neke stvari takve kakve su i da ih ne možete značajnije promeniti dolazi u danima vikenda – a tada će vam zaista biti potrebno da partner bude uz vas i vi uz njega. Oni koji su slobodni – flertovanje, komunikacija i nova poznanstva preko prijatelja, okoline ili društvenih mreža.

Posao

Poslovni segment već neko duže vreme gomila iskušenja i napetost u vama. Ni ova sedmica neće biti ništa bolja, jer se jurnjava nesmanjenim tempom nastavlja. Ova sedmica nije dobra za odluke u trenutku ili obojene besom i nervozom, pa to izbegavajte. Dobra je za komunikaciju, za stvaranje novih kontakata, za pokretanje dogovora – vaša aktivnost tu se sada jako pojačala i iskoristite svaku priliku da proširite svoj krug klijenata ili saradnika.

Novac

Isplata koju očekujete dolazi sredinom sedmice.

Zdravlje

Više opreza u saobraćaju. Mogućnost manjih povreda. Takođe – osetljiv urinarni trakt i pluća.

Hrana

Izbegavajte u ovoj sedmici mesne proizvode, slatkiše i značajno umanjite unos mleka i mlečnih proizvoda – osim sireva, kefira i jogurta – koji vam je sada potreban radi dobrog balansa crevne flore. Neka vaša ishrana bude kvalitetna, ali svedena – da ne biste opterećivali probavni sistem.

Vaga

Ljubav

Koliko god da je bilo veliko vaše nezadovoljstvo emotivnim odnosom u kojem ste, koliko god da ste na neki način trpeli usamljenost i pored partnera (koji se bavio svojim poslovima i nije vam davao dovoljno pažnje i vremena), budite strpljivi – jer je ovakvom periodu sada već blizu kraj. Od vikenda i ulaska Marsa, planete koja označava vaše partnere u vaš znak – odnos sa voljenom osobom će se promeniti, pokrenuti ili kod nekih od vas – dići na viši nivo. Oni koji su slobodni – iza vas su dani sitnih, površnih kontakata i komunikacija. Bilo vam je zanimljivo, ali se niko nije posebno izdvojio da bi vas zaista pokrenuo i prodrmao. No, sada krećemo ka nekim ozbiljnijim dešavanjima, ozbiljnijim osobama….

Posao

Većim delom ove sedmice osećaćete se zakočeno, opterećeno, pritisnuto obavezama, dogovorima, poslovima. I taman kada pomislite da ste na kraju snaga i da ne postoji teorijska šansa da pokrenete stvari koje su vam bitne – dogodiće se preokret. Ulazak Marsa u vaše polje ličnosti ne samo da vam daje ogromnu količinu energije, već vam daje i obnovljen entuzijazam i želju da savladate ama baš sve što je pred vama. Ulazite u vrlo značajan period. Pripremite se da ga iskoristite.

Novac

Nervoza po pitanju priliva koji očekujete a koji nikako ne stiže.

Zdravlje

Mogući problemi sa grlom, prehlada.

Hrana

Sa promenama u načinu ishrane ste možda započeli u prethodnom periodu, a možda će i ova sedmica biti „okidač“ za nov, poboljšan režim ishrane. U svakom slučaju – šta god da radite, nastavite tako jer će se rezultati i na vašoj liniji i u tome kako se osećate – jako brzo primetiti.

Škorpija

Ljubav

Osećaj nesigurnosti koji se može javiti ove nedelje ne proizilazi iz konkretnih dešavanja sa voljenom osobom, već zbog vašeg preteranog analiziranja i preispitivanja svega i svake situacije. Možete gomilati stvari u sebi, a onda biti potaknuti nekom sitnicom koja će u vama izazvati ljubomoru i bes iskaliti odjednom, kroz žučni i burni „napad“ na partnera. Evidentna je kraća uzburkanost, ali ona koja neće doneti veće posledice – sve se brzo smiruje i dolazi na svoje mesto. Oni koji su slobodni – neko vam odjednom može zagolicati pažnju. Moguće je da je u pitanju mlađa osoba, neko sa kim kontakt ostvarujete preko prijatelja ili društvenih mreža.

Posao

Prisutna je nervoza, jer ste u ovom periodu razapeti na sto strana, a nemate dovoljno snage da se sa njima izborite. Bukvalno funkcionišete „na mišiće“ i borite se i sami sa sobom, ali i sa drugim ljudima i okolnostima, u pokušajima da sve privedete koliko toliko kvalitetno kraju. Trka sa vremenom je evidentna ovih dana, kao i problemi u dogovorima, sa papirima. Pokušajte da izbegavate impulsivnost i svadljivost jer vam to neće doneti ništa, osim kajanja zbog toga što niste uspeli da se uzdržite.

Novac

Standardna situacija – brzi prilivi i još brže trošenje istih.

Zdravlje

Mogućnosti za povrede, oscilacije pritiska i glavobolje.

Hrana

Riba,mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mladi sirevi), „posnija“ mesa – piletina, ćuretina, žitarice i biljna vlakna, kao i jabuke – sve ovo će vašem stomaku i probavnom sistemu prijati. Ne odgovara vam brza hrana, veća količina začina, slatkiši, gazirani napici.

Strelac

Ljubav

Ulazak Merkura u vaše polje tajni ove sedmice može kod zauzetih Strelčeva pokrenuti tajnu komunikaciju ili flert koji deluje prilično bezazleno i koji će vam u svojoj početnoj fazi jako prijati. No, ne treba zanemariti da ovde postoji potencijal za povelik problem u narednom periodu, pa gledajte da ipak ovo izbegnete. Neki vaši postupci ili pak izbegavanje istih mogu tokom ove nedelje dovesti do prilično burne, ali kratkotrajne svađe sa partnerom. Oni koji su slobodni – brza dešavanja na ljubavnom planu. Situacija se odjednom pokreće, ulaskom u vaš život osobe koju ili niste očekivali ili bar do sada niste uzimali za ozbiljno. Gledajte samo da to ne bude neko ko je zauzet….

Posao

Neki noviteti i promene kreću u vašem radnom okruženju. Ni malo vam se sve ovo neće dopasti u početnoj fazi, jer je potrebno da promenite svoje dosadašnje navike i prilagodite se, a ni ne vidite da bi vam ovo bilo šta dobro i kvalitetno donelo. No, moram da napomenem da je to samo privid, vaša trenutna zatvorenost da vidite prilike i da će u narednom periodu sve ovo vama biti jasnije, a i shvatićete da je izuzetno povoljno po vas. Krenite da sređujete zaostale obaveze.

Novac

Novca će u ovoj nedelji biti, ali vaše sigurnosti po pitanju finansija – teško.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, nervoza

Hrana

Izbegavajte slatkiše, a od voća – najviše će vam prijati jabuke, pomorandže i šljive. Odgovaraju vam bundeve, paradajz, šargarepe, cvekla, patlidžan – sve ono što je crvene, narandžaste ili ljubičaste boje. Možete pojačati unos mleka i mlečnih proizvoda.

Jarac

Ljubav

Iako je vaša pažnja i dalje u ogromnom delu usmerena ka poslovnom segmentu i nekim vama krucijalnim pitanjima, ipak u ovoj nedelji dolazi do boljeg i jačeg kontakta sa voljenom osobom. Doduše, možda će i okolnosti malo biti na vašoj strani i davati vam dovoljno prostora da budete sa partnerom, a možda će i vama biti baš potrebno da budete u njegovoj blizini, jer će vas smirivati i opuštati. Iskoristite do maksimuma ove momente, jer vama daju snagu da nastavite dalje, a voljenoj osobi pokazuju da vam je bitna. Oni koji su slobodni – moguć je neočekivani kontakt od strane osobe iz vaše prošlosti, ali isto tako – i neko nov ulazi u vaš život, prvo kao simpatija a posle…..a posle ćemo već videti…

Posao

Eh, taj vaš posao….Mesto u kojem najviše težite stabilnosti, a sa druge strane – mesto koje vam već dugo vremena tu istu stabilnost ne daje….bar ne lako. Iako sve što se dešava doživljavate kao jednu ogromnu borbu kojoj ne nazirete kraj niti zaključak, morate negde razumeti da ćete rezultate i to one koji su mnogo bolji od očekivanih – videti. Ova nedelja vam donosi napete momente sa kolegama, ali i probleme po svim papirološkim pitanjima. Sredićete vi sve to, ne brinite.

Novac

Troškovi dolaze jedan za drugim i vi ih morate regulisati što pre.

Zdravlje

Hronični bolesnici neka više obrate pažnju na segment zdravlja. Poželjna je kontrola kod lekara.

Hrana

I pripadnici ovog znaka mogu tokom nastupajuće nedelje imati stomačnih problema. Oni mogu biti pokrenuti konzumiranjem neispravnih ili nekvalitetnih namirnica, ali i vašom nervozom zbog koje vam želudac trenutno „ključa“.

Vodolija

Ljubav

Vaš fokus je tokom ove sedmice na poslovnom segmentu i na gomili obaveza koje stoje ispred vas, ali ćete uspevati da pronađete dovoljno prostora za voljenu osobu. Čak i u momentima kada vas žestoko drma nervoza i kada ćete prema svima biti maksimalno neprijatni i teški – za partnera uspevate da nađete i lepu reč i razumevanje i da pokažete bliskost. Bravo za vas – ili ste se maksimalno profinili….ili je pak voljena osoba trenutno jedino mirno mesto za vašu dušu…..Šta god da je – dobro je. Oni koji su slobodni – iznenadni poziv, poruka ili kontakt od nekog – prodrmaće vas mnogo dublje nego što ste to očekivali. Ukoliko se ovo dogodi u drugom delu nedelje – izvesno je da će biti nastavka….

Posao

A na poslu – ludnica. Sve se nekako dešava brzinski, u hodu, vi ste se rastrčali na sve strane i povremeno ni sami ne možete da pohvatate šta je ono što ste trebali da završite, a za šta još imate dovoljno vremena. Ako se nadate pomoći od strane saradnika – pa, ja je na vašem mestu ne bih baš očekivala. Čini mi se da ćete junački morati sami da zapnete kroz ovu nedelju, naravno uz ogromnu količinu nervoze. Preokreti, promene i problemi sa papirima pratiće vas sve do kraja sedmice.

Novac

Novac dolazi sa više strana. Isto tako – novac na sve strane odlazi na pojačane troškove…

Zdravlje

Pravi je momenat da se fizički pokrenete. Potrebno vam je to, da biste se osećali dobro.

Hrana

U ovoj nedelji skloni ste da „kompenzujete“ kada je ishrana u pitanju. Umesto obroka – poješćete neku voćku, brzinski smazati par šnita nekog suhomesnatog proizvoda ili pojesti kolač. Niti je to dobro za vaše zdravlje niti za vaš probavni sistem. Uvedite se u red.

Ribe

Ljubav

Početna nervoza u svemu što radite ili planirate sa voljenom osobom će biti prisutna. Nerviraće vas takođe promena u dogovorima i to što će vam za sve trebati više vremena nego obično. S druge strane, partner će vas više puta tokom ove sedmice iznenaditi – doduše, neki put će ta iznenađenja biti vrlo prijatna, drugi put baš i ne – ali će ovih prvih biti mnogo više. Vi ste neku svoju stabilnost stekli i sada vas čak i nešto neprijatno neće tako dotaći kao ranije. Oni koji su slobodni – vrlo, vrlo interesantna dešavanja sa suprotnim polom. Biće tu svega i svačega – javiće vam se i neko iz prošlosti koga ni u peti ne očekujete, ali pojaviće se i minimum dve nove osobe – i to najpre kroz kontakt sa prijateljima ili preko društvenih mreža. Biće ovo vama vrlo podsticajnih nedelju dana….

Posao

Znate da ste u pravu po nekim pitanjima, i izuzetno vas nervira što vas ljudi koji ne vide dalje od svog nosa konstantno koče, sputavaju ili pokušavaju da se raspravljaju sa vama. No, na nervozu u poslovnom segmentu ste vi već navikli i više vas to ne dotiče kao ranije, pa ćete brzo prelaziti preko ovakvih situacija i raditi svojim tempom i na svoj način. U ovoj sedmici će biti nekih zanimljivih, mada prilično neočekivanih informacija. Neke od njih se mogu vezivati i za promenu radnog mesta.

Novac

Mnogo sitnih troškova. Ne brinite, regulisaćete sve ovo lakše nego što mislite.

Zdravlje

Dobro zdravlje. Više pažnje obratite u saobraćaju.

Hrana

Za vas su ove sedmice dobre supice, čorbice, potaži, variva. Dobro je da konzumirate ribu a meso i mesne prerađevine, kao i mlečne proizvode biste baš mogli i da izbegnete. Povrće, žitarice, jaja – su namirnice koje će vam prijati.

mojastrolog.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori