Merkur je retrogradan do šestog decembra i nakratko se vraća u znak Škorpije i aktivira vaše prirodno osmo polje. Podrška okoline će vam sada biti izuzetno važna, a moguće je da vam neko izađe u susret, u smislu da se ponovo javi.

Ovan

Povoljan uticaj Sunca na vaš horoskopski znak će potrajati do kraja treće nedelje decembra i zato dobro iskoristite ovaj tranzit, na svim poljima, ali posebno da unapredite svoje stavove, pristup poslu, radnim obavezama. Merkur je retrogradan do šestog decembra i nakratko se vraća u znak Škorpije i aktivira vaše prirodno osmo polje. Podrška okoline će vam sada biti izuzetno važna, a moguće je da vam neko izađe u susret, u smislu da se ponovo javi. Poslednja nedelja meseca će doneti fokus na pitanje karijere. Ukoliko očekujete neko unapređenje, sada bi se moglo desiti. Kako će Sunce tada biti u znaku Jarca, osoba koja će vas podržati ili promovisati je nek ko je bar sedam godina stariji od vas. Na polju ljubavi, krajem meseca se suzdržite komentara ili pokušaja da vodite glavnu reč u vezi, jer bi vam se to moglo obiti o glavu. Ako ste usamljeni, neočekivani poziv bi mogao promeniti sve. Zdravlje je dobro.

BIK

Vaša vladajuća planeta je napokon krenula napred, još tokom prethodnog meseca, ali ćete tek sada osetiti pravi pomak napred. Posao će vam biti u drugom planu, što ne znači da nećete misliti o finansijama. Smanjite očekivanja, jer na taj način odbijate pozitivna dešavanja. Kako će u prvoj nedelji decembra i Merkur, koji je retrogradan, i Venera boraviti u vašem prirodnom polju međuljudskih odnosa, vratićete se na nezavršene dogovore, koji će ovaj put imati svoj kraj, u pozitivnom ili negativnom smislu. Ljubav će biti prioritet sve vreme. Ako ste zauzeti, u odnosu će se javiti ljubomora i želja za posedovanjem. Suprotna strana može posumnjati u vas. Ne padajte na izazove i provokacije. Slobodni pripadnici vašeg znaka će se zainteresovati za jednu harizmatičnu, misterioznu osobu. Moguće je da ova osoba prolazi kroz neku ljubavnu dramu ili se oporavlja od emotivnog brodoloma. Za početak, posmatrajte, koliko god vam se žurilo. Mogući problem sa organima za reprodukciju.

Blizanci

 Drugog decembra Venera ulazi u vaše polje posla i ostaje tu do kraja meseca. U narednim danima možete iskoristiti njen pozitivan uticaj tako što možete vratiti harmoniju u radnu okolinu. Ova planeta simbolizuje pomirenja, takozvani okrugli sto, pa ako imate nekih neuglasica, sada ih možete rešiti. Ipak, ne radite to po svaku cenu, već oslušnite suprotnu stranu koja takođe mora biti voljna za dogovor. Ako se bavite umetnošću, medijima i slično, sada ćete imati posebnu inspiraciju za stvaralaštvo. Neki od vas mogu čak na neki način izaći u javnost, a razlog za to je Jupiter koji je aktivirao ovo vaše polje. Na ljubavnom planu, ako ste zauzeti, moguća su distanciranja od strane voljene osobe, pa će neki od vas zabavu u vidu flerta potražiti sa strane, najverovatnije preko posla. Oni koji su slobodni neće biti zainteresovani ni za šta više osim flertovanja. Zdravlje je stabilno.
 

Rak

Naporno radite da biste obezbedili ili postigli određenu poziciju kada je posao u pitanju. Ipak, ovaj segment vašeg života može ometati disharmonija u porodici koja vam je izuzetno važna. Pokušaćete naći neki balans, jer se članovi porodice ne slažu baš najbolje, odnosno imaju potpuno različite stavove. To je u redu, ali ako izigravate mirotvorca, možete izvući deblji kraj. Učinite koliko možete, a drugo prepustite njima. Na polju ljubavi, za one koji su zauzeti, mogu se javiti pozivi iz ne tako daleke prošlosti od strane treće osobe i to će vas činiti rasejanim. Voljena osoba će primetiti promenu na vama što može izazvati nezadovoljstvo. Ako ste usamljeni, Venera je u vašem polju ljubavi i može doneti vrlo privlačnu osobu koja je nedavno prekinula ljubavnu vezu. Zdravlje je u redu.

LAV

Pred vama je užurban mesec u kojem ćete se morati dobro organizovati, jer ćete uvideti da imat jako malo vremena a obaveze se gomilaju. Retrogradni Merkur aktivira vaše prirodno polje novca, pa se mogu desiti nagli troškovi, kao i pozajmice. Kako ova planeta vlada i vašim prirodnim poljem planova, u njegovoj retrogradnosti sada možete ponovo razmisliti o ciljevima koje se zapostavili. Takođe, tokom prve polovine meseca se može desiti obnavljanje kontakta sa nekim od prijatelja koji će vas posetiti. Na polju ljubavi imate dosta sreće, mada vam se tako ne čini. Jupiter je aktivirao ovo polje i polako vraća optimizam. Ako ste zauzeti, a pripadnik ste mlađe populacije, postoji mogućnost proširenja porodice. Slobodni Lavovi će imati veliki broj prilika za ljubav. Ipak, neće žuriti, jer žele prvo dobro videte o čemu/kome se radi pa tek onda stupati u akciju. Smanjite unos slatkiša.

Devica

 Još uvek ste pod uticajem retrogradnog Merkura.  Iako je njegovo delovanje nadaleko poznato i može se predvideti, ipak stvara osećaj nezadovoljstva i nelagode u vama. Ovaj “talas” će vas pratiti do šestog decembra, ali se bar još sedam dana nakon toga nemojte opuštati, jer je svakoj planeti nakon retrogradnosti potreban oporavak. Za to vreme, što više zaostalih obaveza privedite kraju, jer ćete kasnije manje brinuti i bićete zadovoljni postignutim. Izbegavajte rasprave sa okolinom, jer nećete postići ništa, a izgubićete dragocenu energiju koju ste mogli usmeriti na drugu stranu. Na polju ljubavi, ovo će biti zanimljiv mesec. Venera drugog decembra ulazi u vaše prirodno polje komunikacije. Zauzetim pripadnicima vašeg znaka može doneti prolazi flert kroz poruke, internet mreže, a postoji i mogućnost dda se realizuje strastvena, paralelna veza. Ako ste slobodni, budite sigurni da će vam se telefon usijati. Pozivi na ljubav će se množiti, vama će prijati, iako ćete biti pomalo zbunjeni. Moguće je da se ponovi zdravstveni problem sa proleća.

Vaga

Tokom decembra meseca će Venera boraviti u vašem prirodnom polju novca. Kako Venera spada u benefice, dakle, njen uticaj je blagonaklon, možete očekivati značajno poboljšanje finansija. To može biti u vidu povišice, bonusa ili nekog honorarnog posla ali I kroz poklone drugih. Ukoliko se bavite estetikom ili poslovima koji su vezani za umetnost, ovaj mesec će biti I više nego dobar. Nešto kratko će I Merkur boraviti u ovom vašem polju, koji je, kao što znate, retrogradan I može doneti povratak pozajmljenog novca ili da vi vratite pozajmicu. Svakako bi ovo I bila preporuka, ako ste u mogućnosti. Partnerski odnosi su na “klizavom terenu” I zato pažljivo. Ako ste još uvek slobodni, sigurno je da želite da se to promeni. Udvaranja će biti, to sigurno, ali polako, ne žurite. Upoznavajte suprotnu stranu s distance, tako je sada bolje. Za prave početke sačekajte januar. Moguće su infekcije urinarnog trakta.

Škorpija

Veoma vam je važna finansijsko stanje na vašem računu. Ne brinite, sve je bolje i bolje. Šta god vam je zanimanje, možete očekivati dobar, kontinuiran priliv novca. Ako sarađujete sa inostranstvom, vi ćete to prvi osetiti a mnogi od vas bi sada mogli početi zarađivati kroz strance. Kako ćete biti zadovoljni i veoma optimistični, javiće se i velika potreba za trošenjem zarađenog i zato vodite računa i pametno ulažite. A polju ljubavi, ako ste zauzeti, Venera je ponovo u vašem znaku i može doneti pojačanu želju za strastima. Ovo može biti mač sa dve oštrice, jer će i od partnera zavisiti vaš ljubavni odnos pa ako ne odgovori vašim zahtevima, animaciju ćete potražiti na drugom mestu. Slobodne Škorpije će uticaj Venere doživeti pozitivno jer će biti puno prilika za ljubav. Ono što će im smetati jeste preterana vidljivost, sa obzirom na to da vole da privlače pažnju samo jedne osobe, za koju su i same zainteresovane. Popravite ishranu.

Strelac

Sada ćete već primetiti kako se mnogo toga razvija u vašu korist, na svim poljima vašeg života. Vaš prepoznatljivi osmeh se sada zaista vraća na lice. Prve nedelje meseca, Merkur će se vratiti u znak Škorpije, u vaše polje tajni, pa se mogu javiti nerealni strahovi vezani za međuljudske odnose. Ne obazirite se se previše na ono što vam se mota po glavi i bavite se realnim stvarima. Neki od vas će dobiti jednu veoma dobru poslovnu ponudu. Ne zalećite se, dobro procenite o čemu se radi. Venera na početku meseca ulazi u vaše polje tajni i time vam otvara prilike za tajne, paralelne ljubavne priče. Ukoliko ste zauzeti, veoma teško ćete se odupreti iskušenju, jer će biti izuzetno primamljivo. Slobodni pripadnici vašeg znaka bi rado na sva zvona objavili ljubav, ali sve zavisi od suprotne strane koja je oklevati iz nekog razloga. Zdravlje je stabilno.

Jarac

 Povlačite se u sebe, razmišljate šta dalje, ali razmišljate i o tajnim neprijateljim. Sumnje se rađaju u vašoj glavi, čak se može desiti i da preuveličavate. Posvetite se svojim ciljevima, za početak iznutra, u sebi. Razvijajte staretgije za budućnost, to se tako radi. Poslednja nedelja meseca značava početak zime i doba kojim vi neprikosnoveno vladate. Sunce ulazi u vaše prirodno polje ličnosti, strahovi jenjavaju i vi ste sada spremni na osvajanje lične “planine”. Ustanovićete svoju poziciju, a tome će pomoći i Saturn, koji je još uvek u prvoj dekadi Jarca. Samim tim, decembar će biti najdinamičniji za one koji su rođeni na početku znaka. Na polju ljubavi, ako ste zauzeti, desiće se oscilacije u odnosu. Toplo-hladno. To vam neće smetati, jer će ostaviti vremena da se bavite karijerom. Slobodni pripadnici vašeg znaka imaju priliku da započnu ljubavnu priču sa starijom, ozbiljnom i afirmisanom osobom. Zdravlje je dobro.
 

Vodolija

Tokom decembra meseca će vam biti važna slika koju šaljete u javnost. Kada je u pitanju vaša karijera, važno je da se držite nekog okvirnog plana ali da ne očekujete velike i brze rezultate. Ne zato što su nedostižni, već je kod vas važan faktor iznenađenja. Imate podršku od strane nadređenih, posebno od strane žena. Vreme je da počnete razmišljati o poslovnim planovima u narednih godinu dana jer pozitivan upliv Jupitera na vaš znak omogućava progres. Iskoristite to. Kada se radi o ljubavi, tim vašim poljem vlada Merkur i on je retrgogradan do šestog decembra. Savet je da nesuglasice, nesporazume koje ste imali u prošlosti sa voljenom osobom, sada izgladite. Možda ih nije ni bilo, ali nekih neostvarenh ciljeva ima. Dobar je trenutak da se time pozabavite. Slobodne Vodolije će se više baviti poslom i ljubav je sada na drugom mestu. Stava su: ako se desi, desi se. zdravlje je dobro.

Ribe

U  narednih mesec dana ne ulazite u veće rasprave sa svojim nadređenima. Razlog za to je Mars koji se već neko vreme nalazi u vašem znaku i može doneti probleme sa autoritetima. Vi ćete imati nalet ogromne energije i želju za isterivanjem pravde. To je u redu, međutim, usmerite je na nešto konstruktivno, bez obzira na to što imate utisak da vaše napore niko ne vrednuje pa čak ni ne primećuje. Doći će trenutak kada će se to promeniti. Što se tiče ljubavi, Venera u vodenom znaku pravi trigon, odnosno pozitivan aspekt na vaš znak. Time vam omogućava da uspostavite harmoniju u postojećem partnerstvu. Ako ste u mogućnosti, otiđite na putovanje sa voljenom osobom. Slobodne Ribe zahvaljujući Marsu u Ribama ali i Veneri u Škorpiji, zrače posebnim šarmom pa je sada nemoguće biti neprimećen. Ako se samo malo osvrnete oko sebe, možete uočiti I više od jedne interesantne osobe. Posetite stomatologa.

večernjenovine.hr

 
 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori