Blagdani su pred nama i bliži se ulazak u novu godinu, te razmišljamo o nekim starim idejama. Mogli bi se osjećati melankolično.

Mars – Neptun konjunkcija će nam pomoći da izvučemo ono najbolje od naše romantične, idealistične, umjetničke i duhovne prirode. U periodu od 6. do 9. prosinca najsnažnije možemo osjetiti utjecaj te konjunkcije. Tada će mnogi od nas češće sanjariti širom otvorenim očima, nego zaista nešto raditi.

Iako su uz ovaj aspekt stvari dinamičnije, mogli bi osjećati manjak energije i motivacije, te više naginjati debatama, teorijama i filozofiji. Sa Suncem (22. prosinca), Merkurom (od 13. prosinca) i Jupiterom u Strijelcu javit će se veći interes prema znanju i apstraktnom. Ali, u prosincu je dug put od izrečenog do učinjenog.

Merkur kreće direktnim hodom 6. prosinca, pa će misli biti bistrije, a komunikacija lakša. Sada možemo nastaviti razgovore koji nisu vodili nikamo prošli mjesec. Konstruktivnim zaključcima podvući ćemo crtu i naći rješenja, iako sve ostaje na teoriji. Neke stvari će se razjasniti.

 Merkur – Jupiter konjunkcija u Strijelcu povoljna je za studente i za one koji su pred ispitom ili se bave pisanjem ili prevođenjem. Ova konjunkcija je povoljna i za one koji surađuju s inozemstvom.

Napet aspekt Merkura i Neptuna oko Božića ponovno može donijeti zbrku u naše misli. Mogli bi biti naivni i lako povjerovati u dobru prirodu i poštovanje onih oko nas. Može biti problema u komunikaciji. Vino bi moglo biti krivo, ali budući da smo upozoreni, lakše ćemo izbjeći zamke u ovom periodu. Pod utjecajem pića neki će reći upravo ono što misle. Možda će nam to olakšati da prihvatimo bolnu istinu koja je uzdrmala naše iluzije.

Venera se vraća u Škorpiona 2. prosinca, ali sada direktnim hodom i pridonosi ostvarenju emotivne ravnoteže, uz pomoć sekstila sa Saturnom (15. – 18. prosinca). Uplitanje Saturna (simbol zrelosti i realističnog pogleda) nije dovoljan razlog da nas mašta i romantika ne zanesu. Trigon kojeg prave Venera i Neptun ( 20. – 22. prosinac) mogu pokrenuti lavinu emocija i vulkan strasti. U ovakvoj emotivnoj oluji imat ćemo pomoć i vidjet ćemo vezu onakvu kakva jeste a ne onakvu kakvu bi željeli imati.

OVAN – mjesečni horoskop

Ljubav i veze

Tijekom prosinca 2018. godine život Ovnova se ponovno zagrijava. Napetost se smanjuje što se više bliže blagdani. Bolja polovica će iskazivati svoje nezadovoljstvo u prvim danima prosinca. Željet će više pažnje i zajedničkih trenutaka. Zajednička sredstva i novac bit će osjetljiva tema. Voljena osoba željet će više trošiti, pa se nećete s time složiti. Ovnovi koji su tek ušli u vezu ili su u vezi na daljinu, odjednom bi mogli doživjeti buđenje, nakon što su uložili sve svoje nade i vjeru u ljubav s tom osobom. Nemojte se bojati, blagdane nećete provesti sami. Venera, planeta koja vlada vezama Ovna, prolazi kroz 8. kuću Ovna (kuću intimnosti) i obećava strasti, neočekivane avanture i privlačnost (baš onako kako volite). Bit ćete romantični i tajnoviti, a zvijezde će vam dati zdrav smisao za šalu. Bit ćete neodoljivi! Privući ćete pažnju potencijalnih partnera, čak iako vam to ne bude namjera. Ako je tako, budite iskreni i recite svoje namjere. Nemojte nikome davati lažne nade. Zadnji tjedan u mjesecu posvećen je starijim parovima koji mogu poboljšati tada svoj odnos. Tada ćete lakše odrediti zajednički smjer i odrediti daljnje planove, a to vas može samo još više zbližiti.

Posao i novac

Što se profesionalnog života i novca tiče, prosinac 2018. godine je jako dobar mjesec. Merkur, vladar posla i komunikacije Ovna, kreće direktnim hodom 6. prosinca 2018. godine. Kada imate posla s dokumentima, papirima, ugovorima, pozajmicama, porezima i slično, stvari će se raščistiti. Merkur ulazi u 9. kuću Ovna 13. prosinca 2018. godine (više obrazovanje, veze s inozemstvom i slično). Ovnovima koji žele učiti ili studirati u inozemstvu ukazat će se povoljne okolnosti. Zbrka ili problemi s prijevozom ili dokumentima potrebnim za poslove u inozemstvu će se razriješiti. Može se raditi i o zakonskim pitanjima, ali rješenje će se naći i za to. Sunce se pridružuje Saturnu i Plutonu u 10. kući (karijera, društveno-profesionalan ugled) Ovna, 22. prosinca 2018. godine. Ovnovi koji imaju liberalne ili kreativne okupacije zaista će uživati u onom čemu posvećuju svoje vrijeme. Istovremeno mogu zaraditi novac neočekivano ili izgraditi solidan ugled. Novac štedite, posebno u prvom dijelu mjeseca. Istina je da je ovo vrijeme trošenja, ali ako se potrudite, nećete potrošiti svu božićnicu. Zbog pomisli – lako ćemo – neki Ovnovi mogu posuditi previše novca. Obuzdajte se!

Zdravlje i moral

Mars, vladar Ovna i dalje je u vašoj 12. kući. U konjunkciji je s Neptunom, početkom mjeseca, pa postoje predispozicije za dnevno sanjarenje, prevelika očekivanja, sumnje i brige. Zbog prevelikih očekivanja mogli bi se razočarati. Napravite nešto u dobrotvorne svrhe ili se vratite radu na duhovnosti ili vjeri kako bi se vratili u ravnotežu i imali unutarnji mir. U drugoj polovici mjeseca osjećat ćete se bolje, optimistično. Ako imate poteškoća, sada ćete lakše naći tretmane i rješenja, ako tražite savjet specijaliste.

Savjet

Budite otvoreni i strpljivi u komunikaciji i nemojte djelovati samo na temelju svojih ideja, posebno kada takve odluke utječu na druge.

 

BIK – mjesečni horoskop

Ljubav i veze

Ljubavni život će se poboljšati, posebno nakon 6. prosinca 2018. godine. Tada Merkur kreće direktnim hodom. Merkur vlada kućom ljubavi Bika, a 13. prosinca prolazi kroz kuću partnerstva i intimnosti. Bikovi koji su si zakomplicirali život vezama ispunjenim lažima i nestabilnosti sada će jasno vidjeti cijelu sliku i donijeti najbolju odluku za sebe. Bikovi koji traže savršenog ili savršenu za sebe ugodno će se iznenaditi. Neki će zakoračiti u vezu koja će biti obećavajuća. U zadnjoj dekadi mjeseca budite oprezniji jer bi se mogli prevariti u prijateljskom odnosu. Osjećaji i očekivanja će se ispreplitati, a vaša ranjivost može biti iskorištena. Napravite korak nazad i usmjerite jasniji pogled na situaciju i shvatit ćete da ne želite dopustiti nekome tko ne zna što hoće da vas iskorištava. Ako ste u braku, posesivnost vas može samo udaljiti. Ako ne želite mijenjati stvari nikada, dosada i protesti zamijenit će radosne trenutke. Unatoč svemu tome, prosinac je povoljan mjesec za parove. Ponovno ćete otkriti strast i upotpunjavati se, što će popraviti stvari dugoročno.

Posao i novac

Nakon 6. prosinca 2018. godine novčana situacija će se popraviti. Tada Merkur kreće direktnim hodom, a vlada vašom kućom zarađenog novca. Nakon 13. prosinca neki dogovori će se ponovno pokrenuti, koji nisu vodili nikamo, a sada će voditi prema sjajnim rješenjima. Važno je da ne budete sebični i da se ne koncentrirate samo na svoje planove, nego da razmislite i o tome što drugi žele, bilo da se radi o suradnicima, partnerima, kolegama s posla ili o voljenoj osobi. Pasivan priljev novca može se poboljšati i do zarade možete doći kroz razne transakcije. Krajem mjeseca netko bi vas mogao namamiti i zavarati, na primjer, nekom on line ponudom. Nemojte biti pohlepni, posebno ako je očito da su neka obećanja pretjerana. U profesionalnom životu dobro će vam ići suradnje, posebno zato što ste voljni učiti od iskusnijih. Neki će se dalje školovati, specijalizirati ili upisati fakultet ili tečaj, kako bi proširili mogućnosti pronalaska boljeg posla. Razmislite o dugoročnim strategijama. Nemojte se zanositi tuđim nerealnim snovima. Neki Bikovi imat će uspjeha kroz izdavaštvo, bilo kao autorsko djelo ili prevedeno.

 Zdravlje

Optimizam i pozitivan pogled na život pomoći će vam tijekom prosinca 2018. godine. Ponekad će vas okolnosti natjerati da izađete iz svoje komforne zone brže no što bi pomislili. Ipak, bolje ćete se nositi s tim situacijama nego inače. Nemojte pretjerivati u kulinarskim izazovima. Možete se osloniti na intuiciju koja će vas voditi prema pravim odabirima i uspjehu u budućnosti, te prema rješenjima s kojima ćete biti zadovoljni.

Savjet

Nemojte odustati od projekata koje ste pokrenuli, čak iako vam se u nekim trenucima čini da ne vode nikamo! To ne mora biti tako. Razlog odustajanja može biti vaša želja da ostvarite nešto veliko ili da idete kući.

 

BLIZANCI – mjesečni horoskop

Ljubav i veze

Tijekom prosinca 2018. godine ništa neće biti nemoguće u ljubavnom životu Blizanaca. Razmišljat ćete o ulasku u brak, pa je prošnja moguća tijekom prosinca. Bajkovito raspoloženje tijekom zime prikladno je za tako nešto. Nakon 6. prosinca stvorit će se prave okolnosti za razjašnjavanje nekih stvari u ljubavnom životu. Budući da Merkur kreće direktnim hodom, stvari ćete vidjeti jasnije. Voljena osoba možda neće vidjeti istinu kakvom ju vi vidite. Potrudite se pojasniti svoje gledište, ali nemojte nametati svoje stavove. Napetost neće potrajati, u zadnjoj dekadi će se vaše želje i ideje sinkronizirati i blagdane ćete provesti sretno. Ako niste u vezi, u uobičajenim svakodnevnim okolnostima mogli bi upoznati nekog, posve neočekivano. Na primjer, to se može dogoditi u kupovini, susret i pogled koji će probuditi takvu strast za koju možda mislite da je odavno prošla. Idealne okolnosti mogu se stvoriti i na zabavi koju organizira firma za koju radite. Slijedite svoju intuiciju. Možda ćete osobu s kojom radite vidjeti u posve drugačijem svjetlu – u jako romantičnom!

Posao i novac

U poslu će vas voditi velike ideje i možda ćete gledati previše u budućnosti, a premalo u sadašnjosti. S druge strane, mogu se posložiti sjajne okolnosti za napredovanje na hijerarhijskoj ljestvici. Nekim Blizancima će biti jako puno toga obećano, a jako malo ispunjeno, ali to isto može biti samo rezultat proturječnosti, nedosljednosti koju pokazujete u zadnje vrijeme. Najviše će vam pomoći diplomatski stav. Nemojte biti arogantni i iskoristite svoje komunikacijske sposobnosti. Ako ne saslušate druge, to može biti najveća pogreška koju možete napraviti. Nije samo vaše mišljenje ono koje vrijedi i zapravo vas može dovesti do gubitka, financijskog i na društvenom polju. Blagdani dolaze s dosta iskušenja i trebali bi svezati svoj novčanik i mijenjati potrošačke navike. Nemojte posuđivati novac. Mogući su neočekivani troškovi i rasprave oko zajedničkog novca.

Zdravlje i moral

Prosinac može biti jako stresan mjesec. Nemojte dopustiti opsesivnim mislima o moći i utjecaju na druge da preplave vaš um i preuzmu kontrolu. Ako primijetite promjene u navikama spavanja ili prehrane i pojave se problemi, posavjetujte se sa specijalistom. Zdravlje nemojte zanemariti, posebno ako imate kroničnih problema.

Savjet

Zbog umora i iscrpljenosti moguće je da donesete krive odluke i zato morate potražiti način opuštanja. Odvojite vrijeme za sebe i za obitelj!

NAPOMENA, U NASTAVKU IMATE MJESEČNI HOROSKOP ZA: RAK-a. LAV-a I DJEVICU...

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori