Dolazi nam period ružičastih naočala, leptirića u stomaku, klecanja koljena, flertovanja, dugih razgovora i nepresušne energije. Ni humor neće izostati, šale, druženja, fleksibilnost i spontanost.

Venera je izašla iz znaka Bika, 9.6., ušla u Blizance i zamijenila lijenost pokretom, dosadu humorom, usamljenost druženjem. Vrijeme je za akciju.

Tranzitna Venera je, na sreću svih onih kojima je u prethodnom periodu bilo dosadno, iz znaka Bika prešla u znak Blizanaca i sa sobom nosi obećanje da će biti zabavno, bar idućih 25 dana.

Ovo je Venera vješta s riječima, razigrana, vesela, okrenuta na više strana pa je često u raskoraku između želja i mogućnosti. Točnije, ona nije ni sigurna što želi pa će se uhvatiti dvije stvari odjednom dok ne ocijeni koja joj najbolje odgovara. Obično se odluči za neku treću.

Dolazi nam period ružičastih naočala, leptirića u stomaku, klecanja koljena, flertovanja, dugih razgovora i dječje energije. Ni humor neće izostati, šale, druženja, fleksibilnost i spontanost. Venera je izašla iz znaka Bika, 9. lipnja/juna ušla u Blizance i zamijenila lijenost pokretom, dosadu humorom, usamljenost druženjem. Vrijeme je za akciju.

Ako uzmemo u obzir da je planeta ljubavi i novca ušla u znak komunikacije i mentalne snage, nije teško zaključiti da će akcent upravo biti na razgovoru. Ovaj tranzit donosi ljepšu i bolju komunikaciju među ljudima. Ljubavne sms poruke… onu slobodu rijetkih da kada im se netko sviđa to otvoreno i pokažu. Onu iskru u očima i osmijeh od uha do uha, kada nam netko pokloni osmijeh, slatkiš ili lijepu riječ.

 Ova Venera, zaista, donosi dječju energiju i radost u svakom novom danu (naravno, treba imati u vidu da svaki tranzit utječe drugačije individualno, ovisno o ostalim pozicijama u našoj natalnoj karti). Ono što je sigurno jest da ćemo biti spontaniji, imati veću želju za druženjem, zabavom, uživanjem. Privlačit ćemo ljude koji su duhoviti, zabavni, društveni i inteligentni.

Ovo je i vrijeme čitanja. Odvojit ćemo koji novčić više za neku zanimljivu knjigu ili ćemo konačno kupiti onu koju odavno želimo. Ovo je odličan period za novinare, književnike, administrativne radnike, jer je naglasak na papiru, pisanju i učenju. Ova Venera voli putovati pa nije isključeno da ćete se u idućih mjesec dana odlučiti na neki kraći put, na kojem ćete se lijepo provesti.

U emotivnim odnosima fokus se s tjelesnog usmjerava na mentalno pa ćemo ljubav izražavati više riječima, a manje dodirima. Možda napisati nekome ljubavno pismo, priču ili pjesmu.

Bit ćemo raspoloženiji za flertovanja, izlaženje i upoznavanje novih ljudi. Vodit ćemo ljubav preko žice, dosta se dopisivati, a možda i zainteresirati za nekoga drugog iako nam je srce “zauzeto”. Zanemarit ćemo fizički izgled pa će nam vrlo lako netko privući pažnju igrajući na kartu inteligencije, rječitosti i duhovitosti. Tako bi i trebalo biti, zar ne?

Zauzetima – savjet da nikako ne spominju brak niti bilo kakve ozbiljne namjere svojim partnerima. Ova Venera ima energiju vjetra, a “vjetar se vezat ne može”. Šalu na stranu, ozbiljne teme ostavite za neke druge dane. Budite spontani, zanimljivi i lukavi i pružite partneru osjećaj slobode. Ovo definitivno nije vrijeme za zavirivanje u emotivne dubine.

Površnost je na snazi, poneki pogled sa strane, možda i nevjerstvo, a ujutro kajanje. Ova energija donosi potrebu da razmišljamo kratkoročno i da ne pravimo planove za dane koji dolaze. Svaki novi dan, novi je plan.

Kada je novac u pitanju, nije isključeno da će vam isti doći i s neke druge strane, ne samo od standardnog izvora zarade. Ne zaboravite da su Blizanci dupli znak pa će ova Venera duplirati novac i zaljubljivanje. Venera prirodno predstavlja sve ono što volimo i što nas raduje, a kada boravi u Blizancima donosi radost u komunikaciji, šetnji, druženju, trošenju novca na knjige, putovanja, cipele…

Dosadno nam neće biti, sigurno. Naglasak će biti na otvorenosti, slobodnim zapažanjima, traženju vlastitih potencijala, ali zadovoljstvu kroz opuštenost, ležernost, riječi. Pozitivan period i za nove emotivne početke (često neplanirane) ili dvoumljenje oko postojećeg partnera i nekog novog ili bivšeg. Dosta dinamike i mogućnosti da promijenite nešto što vas čini nesigurnim i uđete u jednu potpuno novu fazu. Može biti iznenađenja, naravno, ugodnih.

Prvi aspekt Venere u Blizancima bit će opozicija s retrogradnim Jupiterom u Strijelcu, 23. lipnja/juna, a zatim kvadrat s Neptunom u Ribama, dan kasnije. To su jedini aspekti ove Venere, pored boravka u istom znaku sa Suncem, što pojačava gore navedenu energiju uz naglašen ego, šarm, popularnost, upoznavanja, društvenost, važne posjete i osjećaj radosti.

Venera u opoziciji s Jupiterom donijet će malo pretjerivanja i sudar emocija i potrebe za širinom, odnosno, potrebu za komunikacijom, blizinom, s jedne – i potrebu za daljinom i slobodom, s druge strane. Čim se pretjeruje, razočaranja su moguća. U ovom periodu se vrlo lako može javiti potreba za drugačijim osjećajem, poželjet ćete nešto novo, drugačije, izazovnije, uslijed osjećaja da možete ili zaslužujete bolje. Problem nastaje kada početnički zanos krene jenjavati pa shvatite da je vrijedno upravo ono što je pored vas, samo ste na trenutak pomislili da je sreća na nekoj drugoj strani.

U ovom period moguće je upoznavanje zauzetih osoba, koje na samom startu precjenjujemo, pa se upuštamo u ljubavnu aferu ili neki vid zabranjene ljubavi. Upoznavanje ljudi koji su prostorno udaljeni ili onih od kojih nas razdvaja obrazovanje, porijeklo, kulturološke razlike.

Pretjerivanje je svakako moguće i u trošenju, konzumiranju hrane i pića, a iskušenja sve veća. Karakter nam, svakako, neće biti jača strana i sve što možemo danas ostavit ćemo za sutra.

 Dan kasnije, Venera ulazi u kvadrat s Neptunom, a gdje je Neptun, tu su iluzije, prevelika očekivanja i emotivna pretjerivanja. Osobe sa naglašenim Neptunom u natalnoj karti, zaista imaju prevelika očekivanja, ali uvijek zbog osjećaja da oni mogu mnogo dati. Onog trenutka kada netko ne može ispratiti intenzitet emocija ili uzvratiti naklonost na isti način, slijedi razočaranje.

Venera u kvadratu s Neptunom je slika iskrivljenog ogledala – sve djeluje daleko bolje od onoga što jest. Ovo je period obmana, prevara i loših procjena. Treba biti na oprezu kada su u pitanju riječi, novac, promet, dok je umjetnicima ovo sjajan period za stvaranje, jer će mašta i inspiracija biti pojačane.

Venera ulazi u znak Raka 3. srpnja/jula, gdje je čeka niz nepovoljnih aspekata. Sve što je uzdrmao i pokrenuo Mars u Raku u svibnju/maju, nešto slično nastavlja Venera, stoga uživajte u narednim danima i spremno dočekajte izazove.

horoskopius.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori