Pogledajte koji nas to važni astro aspekti očekuju u narednoj godini i na šta posebno treba da obratite pažnju.

U januaru 2018. očekuju nas dva Puna Meseca...

Možda ćete biti malo napeti za Novu godinu jer je tada Pun Mesec u Raku. Odnosi, veze i partnerstva su jako važni i ozbiljni do sredine meseca, dok je Venera u JarcuMladi Mesec u Jarcu (16. januar), može donijeti početak novog posla, radnog zadatka, programa ishrane ili vežbanja.

Nakon što Sunce uđe u Vodoliju (19.), posvetite se svojim vezama i nastojte ojačati ljubavne spone. Ljubav i kreativnost su naglašeni kad Mars uđe u Strelca (26. januar).

Najbliži odnosi, savezi ili suparništva su naglašeni sve do 17. februara, dok je Sunce u Vodoliji. Dok je Venera u istom znaku, od njih možete imati koristi. Sunčevo pomračnje u Vodoliji (15.), uvodi vas u period promena i aktivnosti kad je riječ o partnerstvima i savezima; jačajte ljubavne veze.

Na početku marta, Pun Mesec u Devici baca svetlo na financije; morate poštivati rokove, platiti račune i biti tačni. Sunce se spaja s Neptunom (4. mart), a vi imate priliku obogatiti svoje intimne aktivnosti kroz maštovitost.

U aprilu su retrogradne planete prioritne.

Merkur je retrogradan u prvoj polovini meseca, a vi trebate proučiti sve dokumente zbog mogućih grešaka ili propusta. Komunikacije se poboljšavaju nakon što krene u direktni hod sredinom aprila. Jupiter je retrogradan ceo mesec (i kasnije), pa ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi; zauzeti su rešavanjem svojih potreba.

Sredinom maja Mars ulazi u Vodoliju i povećava aktivnost u vezama i partnerstvu. Dođe li do konflikta u tom tromesečnom periodu, oslonite se na kompromis kao metodu smirivanja napetosti.

U junu su naglašena partnerstva - potrebno je da pokažete osetljivost prema osećajima prijatelja i bližnjih kad donosite odluke koje mogu uticati na njih. Posle ulaska Sunca u Lava (22. jul), vaše povećava se samopouzdanje što pogoduje novim ličnim planovima ili projektima.

Vaša strpljivost je u avgustu na ispitu jer je šest planeta retrogradno tog meseca. Iskoristite vreme za analizu dosadašnjih poteza i odluka te razmotrite svoj položaj i važna pitanja.

Zemljani znakovi, Bik, Devica i Jarac, zadržaće doslednost u onome što rade i u ovoj godini. Ako je vaš znak Bik, verovatno ćete morati čuvati svoje resurse i pametno rukovati novcem cele godine, s obzirom da se Saturn nalazi u vašem sektoru zajedničkih računa i deljene imovine do kraja godine; to može smanjiti i partnerove prihode ili porodičnu ušteđevinu. Dođe li do problema u odnosima, ne donosite nagle odluke, jer biste se brzo mogli predomisliti. Sredinom marta Mars u Jarcu označava period u kojem možete otvoriti nove perspektive kroz učenje, čitanje, putovanje, religiju, kulturne aktivnosti ili interakciju s mudrim ljudima. Mogući su problemi s porodicom partnera, ljudima iz obrazovanja, strancima i onima iz pravnih sfera.

Device će najzad osetiti potrebu za više avanture. Za njih je ovo idealna godina za obrazovanje i karijeru. Moraju čuvati svoje resurse i novac koristiti pametno. Uvek se informišite o stanju partnerovih finansija jer Uran prolazi vašim poljem zajedničkih računa, a to može dovesti do nestanka njegovog izvora prihoda ili ga umanjiti. Napredak u poslu u 2018. možete ostvariti između 20.5. i 20.6., dok Sunce u Blizancima podržava vaše napore. Uspešno završavajte zadatke koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti.

Jarčevi će dodatno uživati u romantičnim odnosima, biće opušteniji i sa više prilika za finansijsku dobit. Nedostaje vam više samopouzdanja i energije u zamislima od kojih pre vremena odustajete. Partner je malo razočaran u vas i vaša veza može doći u ozbiljnu krizu sredinom leta. Oni koji su solo imaju izgleda da upoznaju srodnu dušu, najviše u maju ili u avgustu.

Pripadnike vatrenih znakova, Ovnove, Lavove i Strelčeve, u 2018. očekuje puno aktivnosti, akcije i brzih okolnosti. Ovnovima bi to trebala biti povoljnija godina u odnosu na prethodnu, sa više svakodnevne rutine, ali i finansijske sigurnosti. Savet je da ipak ne analiziraju previše svoje odnose ili izbegavaju da ih tretiraju isključivo u smislu koristi. Oni koji su solo već duže vreme mogli bi na proleće, pogotovo u aprilu da upoznaju osobu svog života koju su toliko dugo čekali da se pojavi.

Lavovi  će biti dodatno orijentisani na materijalno, pri čemu ih i očekuju mnoge opcije i perspektive koje bi mogle biti finansijski isplative. Čuvajte svoje resurse i pazite na novac cele godine jer se Pluton nalazi u dugotrajnom boravku u vašem sektoru zaposlenja i zdravlja, a to može uticati na vaše prihode. Važan period za pitanja rada i zajedničkih finansija, a dobro je povezan i s učvršćenjem temelja vaše sigurnosti, očekujte početkom 2018. Iskoristite povoljne prilike na najbolji način. Ulazak Urana u polje karijere u maju može označavati promenu u vašem životnom putu. Novac kroz rad od kuće možete zaraditi između 7. i 30.11., dok Venera boravi u Škorpiji.

Strelčevima predstoji izazovna godina, u kojoj će pokazati dosta odlučnosti u rešavanju nekih problema koji na to čekaju, a u slučaju pune posvećenosti profesiji stići ce i dobar produktivni rezultat. Na poslu je moguće iznenadno napredovanje, moguće je čak i političko angažovanje.Tokom godine moguća jača virusna infekcija.

Blizanci, Vage i Vodolije, dakle vazdušni znaci, imaće faze ozbiljnih preispitivanja, posebno veza, jer će smatrati da ih neke od njih opterećuju ili iscrpljuju više nego što treba. Blizanci bi tokom godine trebali da bez većih problema razreše neke delikatne probleme. Od kraja januara do sredine marta Mars je u Strelcu, vašem polju partnerstva, odnosa i veza, što može doneti napetost u odnosima s bliskim osobama, emocionalne ili poslovne prirode. Budite pažljivi prema osećajima osoba koje volite i saradnicima; moguće je da imate potrebe koje su drugačije od bliskih osoba. Dođe li do sukoba, kompromis može umanjiti tenzije. Ali nemojte dozvoliti da vas iskorišćavaju. Napredak u svojoj delatnosti možete ostvariti između u prvom kvartalu godine, dok Sunce u Ribama podupire vaše napore. Uspešno završite sve poslove koji su vam zadati u tom razdoblju.

Vage ce imati dodatnih poslovnih opcija i prilika za poboljšanje finansija. U drugom delu godine ukazuje se rizična poslovna prilika i može se desiti da ako se odluče za nju, uz malo sreće jako dobro profitiraju. Ipak, moraju biti veoma oprezne jer jedan pogrešan potez sa sobom može nositi i dosta gubitka.

Vodolijama će uspešnija biti druga polovina i kraj 2o18. godine, kada će najzad razrešiti neke ozbilje dileme i probleme sa kojima su već neko vreme suočene. Finansije bi trebalo da se popravljaju  kako godina bude odmicala pa iskoristite  da i nešto uštedite.

Kada su u pitanju vodeni znaci, Rak, Škorpija i Ribe, predviđanja Zodijaka za 2018. godinu kažu da će morati da se prilagođavaju različitim situacija i odnosima, uključujući i icidentne, ali uz znatno aktivnije učešće u tim situacijama. Rakovi će želeti da se suoče sa nekim ozbiljnim dilemama koje već neko vreme guraju pod tepih, pri čemu je dobro vreme za to u drugoj polovini godine.  Novac i potrošačke navike su naročito važne ove godine. Iako vam je situacija na profesionalnom planu i u karijeru podložna promenama, ako ste zadržali radnu disciplinu i čvrsto radili na svom dugoročnom planu, osetićete rezultate. Vodite računa o stanju partnerovih finansija, ali naročito  do 11.5. 2018, kad Mars naglašava sektor zajedničkih računa; takođe, proanalizirajte svoje dugove, kredite, osiguranje i planove za penziju, bez obzira na godine. Napredak u svojoj delatnosti možete ostvariti između 20.3. i 18.4., dok Sunce u Ovnu podupire vaše napore. Na emotivnom planu, Od 9.3. Jupiter je retrogradan u zoni ljubavi i tada ćete promišljati u pravim vrednostima koje želite ostvariti u tom području. Zadnjih desetak dana aprila su takođe snažno povezana ova dva polja, a povoljan je i period od 31.5. do 2.6.

Škorpije će biti dosta okrenute materijalnom - novim prihodima, građevinskim radovima... za šta će imati i odgovarajući novčani priliv. Ipak, naći će vremena i za rekreaciju i - malo više romantike! Početak godine može biti povoljan na poslovnom planu što treba da iskoristite toliko koliko god je u vašoj mogućnosti. Takođe, trudite se da budete na zemlji dok budete postizali te uspehe i ne dozvolite da vas to ponese, jer već drugi deo godine može biti malo teži i biće potrebna vasa istrajnost i strepljenje da stvari izvedete na pravi put što se posla tiče.

Ribe će imati godinu sa dosta optimizma i realističnijeg odnosa prema životnim problemima, pri čemu će to biti i idealno vreme za savršeno intimno povezivanje sa osobom do koje im je stalo. Vazno je o da tokom ove godine ostanete pozitivni i da zadržite veru u sebe i svoje poslovne odluke ma šta vam drugi pričali. Zima će vam otvoriti jednu novu poslovnu mogućnost koju bi trebalo da pokušate iskoristiti svojom mudrošću.

mojastrolog

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori