Da biste svoje emotivne veze ili bračne odnose sačuvali i dodatno unapredili, potrudite se da sa voljenom osobom imate dobru komunikaciju.

OVAN

Mars, vladar vašeg znaka, nalazi se početkom godine u Ribama i tačnoj konjukciji sa Neptunom, nebeskom lutalicom, zanesenjakom i prevarantom. Izgleda mi da će 2017-a baciti jedan jak fokus na sve ono što je tajno, skriveno, ali i izuzetno romantično i senzualno kada je ljubav u pitanju. Moguće je da u ovu godinu i ulazite u nekoj formi tajnog odnosa ili da ste makar izuzetno zaljubljeni, ali još uvek se ne usuđujete da priču sa osobom koja vas interesuje i konkretizujete.
Oni koji su u emotivnim ili bračnim partnerstvima a upletu se u jednu opsesivnu i fatalnu, strasnu i tajnu priču, neka se potrude da svoje tajne i sačuvaju samo za sebe. Naime, ovo je godina koja može doneti velike probleme u postojećim emotivnim vezama – iznenadna pucanja i prekide, a u nekim slučajevima čak i razvode. Za otkrivanje ljubavnih neverstava najnezgodniji je prolećni period, a napeto može biti i u danima od avgusta do oktobra. Doduše, mora se priznati da ćete vi uspevati vrlo dobro da „krijete svoje tragove“ ali isto tako vam moram napomenuti da čak i da ste u ovom trenutku u fazonu „nema šanse da prevarim voljenu osobu“ – to ne kažete dva puta. Ovnovi će biti na žestokim iskušenjima i neko vam se može podvući pod kožu toliko da ćete zaboraviti na sve obzire, norme i pravila. Nemojte zaboraviti da je ove godine Venera, planeta ljubavi, ali i ona koja vlada vašim partnerstvima, retrogradna baš u vašem znaku – osobe sa kojima ste bili ljubavlju povezani u prethodnim životima, zakucaće na vaša vrata. Dašak karme, sudbine, onoga što je namenjeno i što se ne može izbeći jako brzo će se pretvoriti u ljubavnu oluju koja će vam iščupati i odneti srce. Zato, dragi moji zauzeti – igrajte pametno! Koliko god je to u vašoj moći. Doduše, kod nekih od vas ovo će se manifestovati samo kroz platonski odnos, koji će i pored toga – biti izuzetno jak.
Da biste svoje emotivne veze ili bračne odnose sačuvali i dodatno unapredili, potrudite se da sa voljenom osobom imate dobru komunikaciju. Sve se da lako rešiti kada imamo razumevanje za partnera, ali i kada druga strana na pravi način sluša i poštuje naše želje. A „slobodnjaci“? Pa, slušajte ovako – ovo je godina ljubavnih užitaka, sladostrasnih priča, ovo je godina velikih zanosa. Ljubavi će se pojavljivati iz „vedra neba“, potpuno neočekivano – neke od njih će vam doneti dobar provod, druge će biti samo kombinacija, pomalo ćete mešati ljubav i prijateljstvo, i u suštini – nećete se tek tako lako zaista vezati za bilo koga. Sve ono što se bude dešavalo imaće jednu moguće, neobičnu notu – možete pomisliti da ste pronašli svoju srodnu dušu, da biste se već u nekom skorijem narednom periodu okrenuli na potpuno drugu stranu... Da se ne biste smorili i pomislili kako za vas prave ljubavi nema u ovoj godini, mogu da vam kažem samo jedno – sigurno je sto posto da ćete zaista uživati u svemu što se bude dešavalo.
Sve od početka februara do kraja prve polovine maja meseca retrogradna Venera će se „motati“ oko vašeg polja ličnosti. U ovom periodu mogući su povratci bivših partnera u vaš život, ali takođe i otpočinjanje jakih odnosa sa sudbinskom, karmičkom „konotacijom“. Da prevedem – ako verujete u prošle živote i reinkarnaciju, stiže vam neko koga ste voleli i ko je voleo vas ko zna u kom životu i dobu. Stiže vam godina novih početaka, uživajte u njoj u svakom trenutku!
 

BIK

Neobična I divna godina je pred vama. Vi lično ćete posmatrati stvari na jedan potpuno drugačiji način – želećete da funkcionišete opuštenije, skinućete neka opterećenja I ono što je najbitnije – staviti sebe na prvo mesto. Uvek!
Sigurno je da u postojećim emotivnim I bračnim relacijama stvari ne funkcionišu uvek onako kako biste vi želeli. Partner I vi nosite potpuno drugačije energije I biće potrebno dosta truda da biste se uskladili. Da se razumemo, ovo ne znači automatski da će vaši odnosi “pući”, ja više govorim o potrebi da se oboje istinski angažujete I pronađete zajednički jezik po najbitnijim pitanjima.
Ako vi I voljena osoba imate nameru da održite vašu vezu stabilnom, na prvom mestu će morati da vam budu otvorenost I dobra komunikacija. To će povremeno biti teško postići, a upadaćete I u periode kada jednostavno nećete biti raspoloženi da se prilagođavate partneru. Takođe, I vi I druga strana možete imati svoja iskušenja – pojavljivaće vam se osobe koje vas mogu izbaciti Iz ravnoteže I sa kojima se možete upustiti u tajni odnos. Vaša vladarka će tokom proleća biti retrogradna, I ovo je u suštini I najnezgodnije vreme baš za te tajne priče I kombinacije. Sama slika ulaska u ovu 2017-u godinu govori da vam se mogu pojaviti partneri kojima jednostavno nećete moći da kažete “ne” I sa kojima ćete proživeti I doživeti sve ono što u postojećem odnosu nemate. U suštini, pokušavam da vam kažem da će emotivne relacije biti na iskušenju I da će ovu godinu “preživeti” samo oni odnosi koji su zaista namenjeni da traju. Drugi deo godine je mnogo povoljniji za vaše emotivne I bračne veze I od tog perioda će početi stabilizacija, koja će se dodatno pojačati tokom jeseni. U poslednjem kvartalu godine neki od vas se mogu odlučiti I na ozvaničenje odnosa u kojem su, na početak zajedničkog života ili pak na prinovu. Ako ste slobodni – spremite se na godinu punu iznenađenja I velikih preokreta. Budite sigurni – dosadno vam neće biti ni u jednom jedinom momentu! 2017-a vam donosi miks zabranjenih ljubavi, tajnih priča, kombinacija I sudbinskih preokreta. Pomalo ćete u ljubavnom životu lutati I tražiti sebe – ali ovo će biti itekako dobrodošla promena posle učmalosti u koju ste u prethodnom periodu zapali.
Već na samom kraju zime I početku proleća prva slasna, ali vrlo moguće – zabranjena veza – pojavljuje se pred vama. Ona se itekako može pokrenuti preko poslovnih okolnosti, ali ja ne bih zanemarila ni segment prijatelja ili čak društvenih mreža. Strasti će se vrlo brzo razbuktati, ali je moguće da ćete već posle par meseci uvideti da ste napravili grešku. Jednostavno – to neće biti to, jer ćete se suočiti sa preprekama, za koje ste sigurni da ih ne možete prevazići.
U periodu maj – jun otvara se još jedna šansa, I mnogi od vas će pomisliti – ovo je ono pravo! Doduše, moram da priznam da su predispozicije da ovo bude trajan odnos zaista velike I nastavak veze će zavisiti samo od toga koliko ste vi spremni da se suštinski obavežete. U julu će ovi odnosi biti na jednoj vrsti testa I ako ih uspešno prevaziđete – mala je verovatnoća da ćete od ove osobe odustati.
Još jedan izuzetno dobar period je na jesen, tačnije od septembra meseca I on je I najstabilniji, jer se vidi da će vas automatski odvesti u odnos koji se jako brzo može razviti u dosta ozbiljnu priču.
 

BLIZANCI

Dragi Blizanci, svesna sam da je teška godina za vama. Nije lako nositi Saturnovo breme, pogotovo kada se ovaj teret nalazi u vašem polju braka I ozbiljnih emotivnih partnerstava. Na ovo ste imali i nepovoljan aspekt Jupitera na vaš znak, i to baš iz polja doma, pa se sve što se dešavalo (a dešavalo se većim delom neprijatno), itekako odrazilo na odnos vas i voljene osobe. Ova godina u koju ulazimo obećava ipak nešto lakše putovanje. Ja ne mogu da garantujem da će baš sve biti pesma i muzika – iako Jupiter sada iz vašeg polja ljubavi, dece, životne radosti ipak miluje vaš znak.
Nezgodni učitelj – mučitelj Saturn do kraja 2017-e će pomno pratiti sve što se dešava u vašim emotivnim relacijama. Naravno, sigurna sam da ste do sada sto puta pročitali – tamo gde je ova planeta, tamo su stvari na testu. Na testu vremena, odgovornosti, istrajnosti – na jednoj formi „sudbinske“ provere. Ipak, mnogo će lakše biti disati – neki odnosi se mogu popraviti na taj način što će partneri dati jedno drugom više slobode, što će se potruditi da razumeju i drugu stranu, a ne samo da stave sebe na prvo mesto. Dalje – nekima će dolazak prinova u život ulepšati vezu, a neki će jednostavno naći sa partnerom zajedničke teme, hobije, načine da provedu vreme kvalitetno i opušteno....neki od vas će popraviti svoj odnos intenzivnijim „učešćem“ u igrarijama u spavaćoj sobi....jednostavno – dokle god se trudite jedno oko drugog, ne postoji šansa da vas Saturn dovede pred „svršen čin“. No, naravno – imamo i one parove kojima kraj odnosa već kucka na vrata. U suštini, koliko god vam možda bilo teško, jer shvatate da je vaša veza ili brak pri kraju, ovo shvatite na drugačiji način – kao neku formu oslobođenja, jer je život za vas pripremio još mnogo toga kroz šta morate proći... Prvi deo godine je nešto napetiji, dok će te u drugom delu 2017-e već lakše disati.
Što se tiče slobodnih Blizanaca – nemojte zaboraviti da je Jupiter u vašem polju ljubavi, uživanja, svakakvih slatkih i finih ljubavnih zadovoljstava. Dok vas Jupiter s jedne strane „gura“ u takve situacije da vas udvarači bukvalno opsedaju, Saturn će zbog dobrih aspekata koje pravi, biti spreman da odobri vaše izbore.
Prvo pa muško – već u prvom mesecu godine, Blizanci dobijaju ljubavnu šansu. Doduše, ovo više miriše na neku tajnu afericu ili kombinaciju, ali ko će se baviti takvim sitnicama – bitno je da se uživa bez kraja i konca! Srce vam može odneti kolega ili koleginica, pogotovo ako ste već i ranije povremeno sa ovom osobom imali neke sitne varnice. Februar, mart ,april i maj će dodatno podgrejati stvari, pogotovo kada vaša vladarka polja ljubavi, Venera, krene retrogradnim hodom. U ovom periodu očekujte bukvalno i moguće i nemoguće – od povratka bivših partnera u vaš život, tajnih odnosa, toga da ćete biti „treća osoba“ u nekoj vezi....pa sve do ljubavi sa prijateljima ili onoga što je uvek najzanimljivije – početaka karmičkih priča, udaljenosti, razlike u godinama i tako dalje....i tako dalje....Da uprostim – povremeno nećete znati šta vas je snašlo, jer će se stvari dešavati izuzetno brzo a vi ćete imati osećaj da gubite tlo pod nogama. Iako će cela 2017-a pogodovati slobodnima, jedan od lepših, a ujedno i mirnijih i stabilnijih perioda je na jesen – sve ono što u ovim mesecima započnete ima velike šanse da traje!
 

RAK

Velika rekonstrukcija porodičnog I bračnog života ove je godine itekako naglašena. Neki od vas će želeti da promene mesto stanovanja, stambeni prostor, da renoviraju, da učine svoj dom mnogo lepšim I prijatnijim mestom. Drugi će se pak, više okrenuti rekonstrukciji ODNOSA sa bračnim partnerom. Sad, da se razumemo dobro – ova vam godina daje odlične predispozicije za PROMENU, ali u kom pravcu će ta promena ići zavisiće samo I isključivo od vas I vašeg partnera.
Naime, ukoliko je postojala zategnutost u odnosima, ona se sada može prevazići, zajedničkim snagama, naravno. Vi I partner se možete usaglasiti, napraviti neophodne promene, koje će malo po malo, početi da zaživljavaju tokom 2017-e. Postoje, naravno I oni drugi – kojima je postojećeg stanja već preko glave I koji će predispozicije koje ova nova godina daje iskoristiti za odvajanje I okretanje samo sebi. Kao što sam to već navela u godišnjem horoskopu – ovo je godina razvoda, pa ako vam je tako nešto na pameti – I to je moguće! Za Rakove u brakovima, ako žele da sve ide kako treba, neophodno je da prvo postanu prijatelji sebi, a onda da I sa bračnim partnerom uvedu neke lepe novine u odnos. Družite se više, izlazite zajedno, radite I na prinovama – jer drugi deo godine, naročito period od oktobra kada Jupiter uđe u vaše polje dece, može da vas obraduje itekako!
Oni koji su u dužim emotivnim vezama imaće povremeno iskušenja. Ako zajednički pregurate proleće I leto, to jest – ako vi ne budete “povučeni” drugim osobama – do kraja godine vam sledi miran I stabilan put. Ne samo to – postoji ogromna predispozicija da u jesenjem periodu vaša veza bude ozvaničena, da otpočnete zajednički život ili bračnu zajednicu….kao I da se radujete nekim trudnoćama…
Ako ste slobodni – pred vama je jedna godina sa velikim preokretima. Znam da mnogima od vas baš nedostaje pravi emotivni odnos, osoba na koju će moći da računaju I da joj se posvete – ali 2017-a traži od vas da prvo istražite sebe, da budete opušteniji, da prosto – malo uživate u životu. Period sve do polovine proleća sigurno će doneti jednu ili više osoba na vaša vrata. Ipak, teško je reći da bi ovo mogle da budu mirne priče – iako će biti obojene velikim zanosom I emotivnim dubinama, ipak će se kroz njih najviše provlačiti strast….tako da je moguće da će imati određeni rok trajanja I nestati iz vašeg života.
Da se razumemo – vi se nećete grčevito držati ovih osoba – bićete mnogo opušteniji I željni da istražite I sebe I neke drugačije tipove odnosa – pa čak I one koji su kombinacija prijateljstva I ljubavi.
E, već od juna stvari počinju da poprimaju jedan ozbiljniji tok. Od ovog perioda u vaš život će početi da ulaze ljudi koji su mnogo ozbiljniji I stabilniji, ali ćete I vi početi da osećate potrebu da se skrasite. Od avgusta do novembra je u potpunosti vaše vreme! Neki odnosi koje ste započeli počeće da se učvršćuju, a ako ste do tog perioda ostali sami, ne berite brigu ni u jednom trenutku – Jupiter u oktobru ulazi u vaše polje ljubavi, uživanja I svakovrsnih životnih zadovoljstava – ne postoji šansa da do kraja 2017-e budete usamljeni! Naročito je novembar plodonosan po ovom pitanju – u tom periodu su mogući počeci emotivnih veza sa osobom preko posla, sa nekim koga poznajete, ali ste do tada bili samo prijatelji, pa čak I sa osobom koja ne živi u vašem gradu. U svakom slučaju – sami nećete ostati!
 

LAV

Lavovi su u protekloj godini bili često zakočeni po pitanju emocija I verovatno se suočavali sa preprekama koje su povremeno izgledale kao nesavladive. U ovoj godini vaše se odrastanje nastavlja, ali pod mnogo blažim okolnostima I pod većom podrškom planeta. Nekako će najkomplikovanije biti onima koji su u bračnim zajednicama. Doduše, stvari su počele da se popravljaju krajem tekuće godine, ali još uvek ste vas dvoje daleko od stabilnosti I čvrstog tla. Prvi deo godine, tačnije do jesenjeg perioda može doneti povremene napete odnose u bračnim zajednicama, I ono što biste definitivno trebali da izbacite iz svog rečnika je isključivost. Kod vas mora da važi ona deviza – dogovor kuću gradi. A ove je godine zaista I možete sagraditi, I u bukvalnom smislu, ali I u smislu odnosa sa bračnim partnerom. Trebali bi da se čuvate sve do kraja proleća, jer u tom periodu vama se lično mogu pojaviti ljubavna iskušenja koja bi samo dodatno destabilizovala vaš brak. Određena potreba za slobodom će svakako postojati, ali pokušajte da je iskoristite na taj način što ćete se okrenuti nekim svojim hobijima, druženju sa prijateljima, ali I unapređenju seksualnog segmenta vašeg braka. Dobro je, što čak I da dođe do nekog “pucanja odnosa” , to ne mora biti trajno. Itekako postoji mogućnost da stvari sredite I popravite. Od jeseni ulazite u jednu stabilniju fazu koja će vas oboje smiriti…
U dužim emotivnim vezama Lavovi će funkcionisati uglavnom dobro. Vi već I sami dovoljno jasno shvatate da je osoba koja je pored vas vredna truda, I uglavnom ćete pokušavati da održite stabilan odnos. Komunikacija između vas I voljene osobe je dosta dobra tokom 2017-e I uspevaćete da na lakši način izgladite I neke napete situacije. Vi ćete možda imati želju za promenama tokom proleća, dok bi partner tokom leta mogao činiti da se osećate ljubomorno I nesigurno. Ipak, ako uspete da zajedničkim snagama pregurate prvi deo godine, od drugog dela kreće period kada oboje želite da se vežete još više. Jupiter ulazi u vaše polje doma u oktobru mesecu, tako da neće biti iznenađenje ako na jesen krenu svadbena zvona ili počeci zajedničkog života.
Slobodni Lavovi će uglavnom uspevati da uživaju tokom 2017-e godine. Jeste da je Saturn u vašem polju ljubavi zauzeo busiju I nema nameru da se makne, ali ga je ove godine mnogo lakše tolerisati nego inače. I vi ćete mi biti skloni pomalo raspuštenom ponašanju, što znači da nećete zazirati ni od kombinacija, ni od seksualnih afera sa zauzetim osobama. U suštini, ono što će vas najviše kroz ovu godinu voditi jeste vrlo intenzivna strast, potreba za promenama I želja “da do koske” uživate u svim životnim zadovoljstvima. Vama sledi neizrecivo burno proleće, u kojem je moguće sve ono što vi poželite. Tada možete sedeti na dve stolice odjednom, biti u tajnom odnosu, vratiti se bivšoj ljubavi ili se zaljubiti da ne znate gde udarate. Koliko će trajati sve ovo što se bude dešavalo, nije toliko ni važno, jer ćete biti u toliko dobrom raspoloženju I puni životne radosti, da nećete razmišljati o tome šta donosi sutra.
Jul I avgust su standardno, vaše vreme za ljubav I letnje avanture. Doduše, neke od njih se mogu pretvoriti I u ozbiljne priče, samo ako zajednički izgurate period do oktobra. Ako ostanete usamljeni do kraja novembra meseca, ipak gledajte vedro na budućnost – poslednji mesec u 2017-oj donosi ozbiljan ljubavni kontakt koji će se brzo razvijati I u kojem ćete istinski uživati.
 

DEVICA

I kod Devica će najviše u fokusu biti bračne zajednice. Saturn u vašem polju doma predstavlja ograničenje I teškoću, ali ako se sećate da smo o tome pričali ranije – uticaj ove planete jeste težak, ali ako igrate onako kako on “svira” – svakako možete da računate I na Saturnove nagrade, ne samo na kaznu. I, na koji način biste vi to trebali da funkcionišete da bi vaši brakovi ne samo ostali stabilni, već I napredovali I učvršćivali se? Najpre – odgovornost prema domu I prema bračnom partneru. Dalje – strpljivost I istrajnost u zajedničkom građenju odnosa. Takođe – ono što je veoma važno – ne smete dozvoliti da vas dvoje nekako “otaljavate” svoj bračni život, morate pokušati da unesete I jedan zabavni element, da aktivirate promene, najpre u seksualnom životu, ali I da kao par budete spremni da više izlazite, da se više družite sa zajedničkim prijateljima, da više budete podrška jedno drugom.
Ono na čemu možete “pasti” su tajni emotivni tj seksualni kontakti. Tu strast koju osećate I koja je u braku možda neispoljena, nemojte okretati ka drugoj osobi, pogotovo u periodu do kraja proleća. Zato sam vam I savetovala da pokušate da oživite seksualni život sa bračnim partnerom, da biste tu energiju I strast mogli “potrošiti” na onom mestu na kom je to potrebno.
U dužim emotivnim vezama slobodno očekujte jedan rolekoster od dešavanja. U bukvalnom smislu – čas ćete kao par biti u daunu, čas tamo negde na sedmom nebu. Računajte na to da ćete u jednom momentu do srži biti pogođeni nekim ponašanjima ili postupcima voljene osobe, dok ćete već u narednom, jako brzo – biti u potpunosti obavijeni I opijeni ljubavlju koju vam pruža. Svaka vrsta razdvojenosti jako će negativno uticati na vas dvoje, pa će oni parovi koji žive nešto dalje jedno od drugog imati povremeno jake padove u ljubavnu nesigurnost.
U prvom delu godine se držite dobro, I nemojte padati u iskušenja, kojih će biti sa svih strana. Kada izgurate ovaj period, ostatak godine vam donosi već mnogo stabilniji odnos sa partnerom, a kod nekih od vas će doći I do realizacije planova o zajedničkom životu. Pa kako slobodne Device da budu dobre, kada će tokom ove godine biti često “ na meti” udvarača I to onih koji će umeti da u vama probude strast, potrebu I želju? Prvi deo godine vam svakako donosi mogućnost uplitanja u mnogobrojne nedefinisane odnose, u koje možete uletati naglavačke, vođeni isključivo primalnom strašću kojoj nećete moći da odolite. Jako su naglašeni tajni emotivni odnosi, ljubavi sa razlikom u godinama I vezivanje za nekoga ko živi daleko od vas.
Teško će u ovom periodu biti pronaći osobu sa kojom biste mogli da ostvarite skladan I kvalitetan odnos, da se vežete I trajete. No, to ne znači da ova godina radi protiv vas, naprotiv – dobijate priliku da malo okušate sve životne čari, pre nego što se istinski zaljubite u “onog pravog”.
E baš taj dotični ili dotična postaće aktuelni tokom jesenjih meseci. Tada Devicama zaista stoji ozbiljna priča I osoba kojoj će moći da predaju srce na dlanu. Doduše, kod nekih od vas sam kraj godine može dovesti I bivšu ljubav ponovo na vaša vrata. Ako se to I dogodi, to će biti dobrodošao susret koji se malo po malo može pretvoriti u kompletnu obnovu vaše ljubavne priče.
I pored mnogo lutanja u 2017-oj, ne sumnjajte – ipak vas na kraju čekaju sreća I zadovoljstvo!
 VAGA

Sa Jupiterom u polju ličnosti, definitivno je krilo sreće Boginje Fortune nadvijeno nad vama sve do oktobra 2017-e godine. Ovaj će se pozitivan uticaj odraziti I na vaše emotivne odnose, naravno – ako ga iskoristite na pravi način. U bračnim relacijama potrudite se da svom partneru vrlo često pokažete da vam je stalo do njega, ali I da budete spremni na kompromis. Problem sa ovim aspektom je taj što postanemo skloni da samo sebe stavljamo u prvi plan, u potpunosti zanemarujući potrebe I želje osobe sa kojom živimo.
Zbog nepovoljnog aspekta Urana na vaš znak, bračni odnosi će povremeno biti na velikoj klackalici. To će naročito biti prisutno do kraja prolećnih meseci kada se I vama, ali I bračnom partneru mogu pojaviti osobe koje će želeti da vas “ukradu”. U tom periodu se potrudite da gajite obostrano poverenje I otvorenu komunikaciju. Još jedan nezgodan trenutak je krajem leta, kada tenzije mogu porasti , pa je I tada neophodno da imate više tolerancije.
U dužim emotivnim vezama vaša će raspoloženja biti vrlo promenljiva. U jednom trenutku ćete ozbiljno želeti da se vežete I pustite korenje, dok ćete već u drugom biti povučeni nečijim očima I ponovo poželeti da budete slobodni I nesputani, da uživate u životu bez ikakvih ograničenja I granica. Po ulasku Jupitera u znak Škorpije I vaše polje ličnih vrednosti, konačno ćete moći da razlučite šta je zaista ono što vam je neophodno. U tom periodu pa do kraja godine moguće je da napravite I ozbiljne planove sa voljenom osobom I uđete u narednu godinu već u nekoj formi zajednice ili braka.
Što se slobodnih Vaga tiče – vaše vreme za uživanje I opuštenost je tu, pa bi bilo baš lepo da koristite prilike koje vam se budu ukazivale. A biće ih zaista nebrojeno. Budite sigurni da u prvom delu 2017-e nećete imati ni malo namere da se smirite…da se ne lažemo, neće vam se ni dati prava prilika za tako nešto. To ne znači da ćete biti bez udvarača, to nikako – sa svih strana ćete biti obasuti ponudama koje će se kretati od vrlo ozbiljnih, do onih koji mirišu na kombinacije, na povremene susrete ili tajne afere sa zauzetima.
Sigurna sam da ćete morati da probate nešto od ovoga, jer su strasti kod vas u kulminaciji I nećete hteti da sputavate sebe. Takođe – više je nego izvesno da ćete neku emotivnu priču obnoviti, ili da ćete se više puta vraćati jednom partneru. U svakom slučaju, ni u jednom momentu nećete biti sami….osim ako to izričito budete želeli.
Od drugog dela jula meseca Vage kreću u veliki osvajački pohod. Nemojte biti iznenađeni ako izabranik vašeg srca bude neko sa kim se družite ili sa kim ste ranije bili u prijateljskoj “kombinaciji”. Jednostavno, neki put ne možemo uticati na naše izbore, a ljudi koji su nam u životu nisu tu bez ikakvog razloga.
Pred vama je sve do kraja godine izuzetno dobro vreme, jedino vam se ne preporučuje da tokom oktobra pokrećete bilo kakvu tajnu priču, jer je više nego izvesno da bi vas ona mogla samo povrediti. Ako do novembra ostanete usamljeni, opet nema razloga da se nervirate – poslednja dva meseca u godini vama donose odnos sa osobom sa kojom ćete se odmah “prepoznati”. Ova priča se može jako brzo razvijati, toliko da već u prvom delu 2018-e dovede do bračne zajednice.
 

ŠKORPIJA

Tako povremeno naleti godina u kojoj je sve moguće. Tako će I Škorpije vrlo često smatrati da drže se konce dešavanja u svojim rukama, ne shvatajući da ni malo nisu u pravu I da ih sudbinski tokovi vode na onu stranu na koju oni hoće. Konjukcija vašeg vladara sa Neptunom na ulasku u novu 2017-u govori sama za sebe – zanos, magla, prevara, romantika, obmana I samoobmana, ljubav za kojom se gori, žudi, od koje srce ključa I mozak prestaje da funkcioniše.
E, ovako nešto definitivno se neće odraziti dobro na bračne relacije u kojima ste. Pričati o tome da ćete baš stopostotno biti verni, jednostavno je maltene pa nemoguće, jer će tu morati da postoji neka tajna priča, neka tajna goruća patnja I želja. S druge strane ni vaš bračni partner neće baš biti “cvećka”, tako da je dalji tok vašeg odnosa u potpunosti nepoznanica. Može tu biti trenutaka koji će vas dovesti na rub odvajanja, I samo će od vaše spremnosti da se držite zajedno čvrsto I ne odustajete zavisiti dalji tok vašeg braka. U oktobru Jupiter izlazi iz vašeg polja tajni I Škorpijama će polako početi da sviće pred očima. Krenuće u jurnjavu da poprave što se popraviti da I period do kraja godine može vas I bračnog partnera u potpunosti stabilizovati.
Ni u dužim emotivnim vezama neće biti ništa bolja situacija. Vaša će raspoloženja prema voljenoj osobi biti u potpunosti promenljiva. Neki od vas će se povremeno pitati da li su uopšte na pravom mestu I da li bi bilo dobro da se okrenu I odu. Da ne pričam o tome da ćete s vremena na vreme dodatno biti destabilizovani pojavom osoba koje na prvi pogled izgledaju kao da su dar sa samog neba. No, neki od vas pre a neki kasnije će uvideti da je to još jedna “šarena laža” kojima povremeno obmanjujete svoje srce. Ne mogu da kažem da će sve emotivne veze “preživeti” ovu godinu – jednostavno, povremeno će sve biti toliko jako da nećete moći da se oduprete. Ipak, ukoliko izgurate do te čuvene jeseni – postoje velike predispozicije da sa voljenom osobom ostanete I na dalje I da vaš odnos postane trajan. Slobodne Škorpije će najbolje proći tokom 2017-e. Vaš vladar Mars se na ulasku u novu godinu nalazi baš u polju ljubavi, spreman kao zapeta puška da krene u romantična osvajanja. Da ćete osvajati – hoćete. Ali budite sigurni I da će osvajati vas. Povremeno nećete znati gde vam je glava a gde zadnji trap, jer će vas ljubavno ludilo toliko obuzimati da ćete imati osećaj da možete da dosegnete oblake I skinete zvezde sa neba. Ovakvih divotnih priča će biti više tokom ove godine. No, sa kolikim zanosom uletite u njih, isto tako ćete se posle pitati “šta li mi bi? Šta sam ja pronašao uopšte u ovoj osobi?” Mogu uslediti I velika razočarenja, na svu sreću kratkog veka – jer će se vrlo brzo pojavljivati druge osobe koje će biti spremne da vam izbrišu suze I uteše vas. Ili ćete vi pak naći nov “predmet” vašeg interesovanja I obožavanja.
Sve do drugog dela septembra ljubavno ludilo I vaše lutanje će trajati I neće prestajati. E, od tog momenta Škorpije ulaze u jednu drugačiju fazu. Fazu kada polako neke osobe, koje su već možda oko vas duže vreme, počinju da se izdvajaju. Osobe na koje možete da računate. Osobe kojima možete da date sve ono što osećate, ali ovaj put istinski. Do vaših rođendana vam garantujem – bićete u stabilnom odnosu I pravoj ljubavnoj vezi.
Ova godina jeste bila neobična I divlja, ali ćete na kraju dobiti ono što vam zasluženo pripada – sreću.
 

STRELAC

Jupiter, vaš vladar nalazi se sve do oktobra u znaku Vage I budite sigurni da će vam do tog perioda sve ono što se bude dešavalo u partnerskim odnosima biti od velikog prioriteta. U vašim bračnim relacijama od samog početka godine stvari će se “zakuvati”. Neka forma netrpeljivosti I prejake energije uvukla se u vaš dom, a sumnja I ljubomora će biti jako prisutne. Da se razumemo – ove situacije neće biti lako rešiti, jer čak I kada ih jednom “zatvorite”, one će pokazivati tendenciju da ponovo dolaze na dnevni red sve do leta ove godine. Tek od jula meseca sve će početi da se smiruje I stabilizuje. Do tada – držite se dobro! Imajte na umu uvek dobrobit vaše porodice I vas dvoje kao para. Ono što će biti neophodno jeste da uvedete neke promene u braku, da pokušate da sa partnerom imate opušteniji I lakši kontakt I komunikaciju, mada će to biti teško jer će vam druga strana često prigovarati da ste teški “kao crna zemlja”. Doduše, Saturn u vašem polju ličnosti jeste, ali nemojte ga koristiti ovako rigidno I postati opterećenje onima koje volite – umesto toga, koristite njegovu drugu simboliku I budite odgovorni prema svojoj bračnoj zajednici.
Ako ste u dužim emotivnim vezama – pogotovo ako imate neke ozbiljne planove sa voljenom osobom – budite svesni – period do kraja proleća vam nikako ne ide na ruku. Partner će vam često biti vrlo naporan, a ako postoji pritisak od strane porodice – gledaćete da se izmigoljite, jer nećete želeti da vas bilo ko presira na bilo šta. U periodu do kraja proleća možete imati ljubavnu aferu, I to prilično intenzivnu, sa osobom koja je “baš po vašoj meri”. Ako uspete da se oduprete zovu te ljubavi, vaše emotivne relacije će nastaviti da funkcionišu dalje. Ukoliko ne uspete – eto vas u drugoj emotivnoj priči dok ste rekli “keks”. One emotivne veze koje opstanu I prevaziđu neke naporne momente tokom jeseni idu ka ozbiljnijoj formi vezivanja – više je nego izvesno da će se neki od vas odlučiti na brak.
Slobodni I najbolje sami – pevuše slobodni Strelčevi uživajući u ljubavnim dešavanjima. Pa zašto biste se uopšte vezivali kada je oko vas toliko osoba koje se polomiše da vas osvoje. Oooo, itekako ćete vi biti tokom ove godine u nekim neobaveznim I povremenim pričicama I biti maksimalno opušteni. No, pošto to naravno tako ne može da bude na duže vreme – nebo je u 2017-oj priredilo iznenađenje za vas.
Retrogradna Venera u vašem polju ljubavi tokom proleća spremna je da vas iznenadi za sve pare. Ovo može biti bivši partner, osoba sa kojom imate razliku u godinama, ali može biti I u potpunosti sudbinska, karmička priča I neko ko dolazi da vam poremeti sve vaše lepe planove o slobodi.
Više je nego izvesno da ćete se do koske zaljubiti I poželeti da ovo traje ne samo sada, već zauvek. Neki od vas će sa ovom osobom odmah početi da grade odnos koji ima itekako predispoziciju da traje. Drugi će pak, morati da prođu kroz svoju dozu karmičkih iskušenja I malo pate, jer neće umeti da vode situaciju na pravi način. Ako prolazite kroz ovakvu fazu, baš tokom leta će biti ona situacija “biti ili ne biti”. U tom će se periodu odlučiti da li ova osoba odlazi od vas I ustupa mesto nekom novom ili se različitosti mogu srediti. Ako kojom neverovatnom igrom slučaja ostanete sami do početka jeseni, nemojte se nervirati – period od oktobra doneće jednu mirnu ljubavnu priču I osobu sa kojom ćete zaista poželeti da ostanete dugo.
 

JARAC

Vaše su želje I očekivanja veliki….ali ipak, to emotivno ispunjenje kao da vam izmiče iz ruku u godinama koje su iza vas. Ni 2016-a se nije pokazala kao naročito plodna, I mnogi od vas u ovu novu godinu ulaze sa pitanjem “ima li uopšte osobe za mene na ovom svetu?” Ništa bolja situacija nije ni kod Jarčeva koji su u bračnim odnosima. Neki od vas taje jednu ljubavnu priču, drugi će pak dobiti mogućnost da se u nešto tog tipa upletu do kraja prolećnih meseci. U suštini, razlog za ovakve situacije jeste neispunjenost I distanciranost koja postoji sa bračnim partnerom. Vas dvoje već izvesno vreme funkcionišete automatski – nema svađa, nema nekih velikih razmimoilaženja, svakodnevica je korektna….ali zanosa, ljubavi, ispunjenosti, požude – odavno je nestalo. Sad, da ne biste pomislili da vam pridikujem – nikakav problem nije uplesti se u neku tajnu priču, ali time što ćete to uraditi nećete rešiti odnos sa bračim partnerom….naprotiv, verovatno ćete samo sebi navući grižu savesti. Umesto da lutate “sa strane”, pokušajte da unesete živost, novitete u odnos sa supružnikom da biste vaš odnos unapredili. Ako ništa drugo, barem će period od jeseni doneti mogućnost da se jedno drugom “vratite” na pravi način….pa pokušajte…
U dužim emotivnim vezama tokom ove će godine biti prisutna promenljivost. Komunikacija će vam nekako vrlo često predstavljati kamen spoticanja I vi I partner ćete morati ozbiljno da se posvetite tome da razumete jedno drugo. Tolerancija je tokom 2017-e neophodna, a vama lično se savetuje da ne potencirate non stop na nekim pitanjima I situacijama, za koje znate da smetaju voljenoj osobi ili je nerviraju. Takođe, pitanja ljubomore I vernosti nekako će vrlo često isplivavati na dnevni red. U suštini – svojim ćete ponašanjem izazivati sumnju kod voljene osobe, dok ćete sa druge strane biti preterano posesivni I pokušavati da kontrolišete svaki njen korak. Posle burnog I napetog prvog dela godine, od kraja leta ulazite u stabilniju fazu koja može odvesti čak I ka bračnoj zajednici. Ljubavna suša je itekako bila prisutna u životu slobodnih Jarčeva. Ova godina u koju ulazimo obećava već mnogo više aktivnosti I pokreta, pa čak I predispozicije da pronađete tu neku “srodnu dušu” za kojom toliko čeznete I sa kojom se nadate da ćete se smiriti. Neka zanimljiva dešavanja mogu krenuti od samog početka godine, alit u ne biste trebali da se mnogo vezujete, jer je moguće da ova osoba nije u potpunosti iskrena prema vama. Takođe, rekla bih da je zauzeta, ali da vam to u prvom momentu neće reći. Ipak, da će biti zanimljivo dok bude trajalo – hoće.
Sledeća zaista velika šansa je tokom prolećnih meseci. Nekima od vas će se tada vratiti bivša ljubav, ali će ostali imati itekakve mogućnosti da se zaljube onako snažno I toplo, kao što vi to samo znate. Mada je malo verovatno da ćete preskočiti ovu šansu, sledeći momenat koji je pogodan za ljubavna dešavanja jeste period jun – jul. Ovo doduše može biti I letnja avantura, ali samo ako vi dozvolite da se brzo završi.
Još dva izuzetno dobra meseca za vas su septembar I decembar. U tom periodu možete upoznati osobu koja će vas jako privući, ali sa kojom će se priča razvijati izuzetno sporo. Nemojte da žalite zbog toga – za prave stvari je potrebno vreme, a vi to znate bolje od svih!
 

VODOLIJA

U vašim bračnim I emotivnim relacijama ova godina nagoveštava da ćete dobiti jednu buntovničku crtu, da ćete želeti da okusite, probate I doživite sve, da će vam biti potrebno mnogo više slobode I nesputanosti nego do sada. Imate izuzetnu podršku planeta na svoje polje ličnosti, I ubeđena sam da ćete moći I umeti da pronađete pravu meru – da u isto vreme uživate u jednom drugačijem načinu života, funkcionisanja, ali da ne dozvolite da to na bilo koji način ugrozi relacije u kojima ste.
Od vas će bilo bračni, bilo emotivni partner, zahtevati mnogo više odgovornosti I posvećenosti odnosu. Da se ne lažemo, neće vam baš uvek biti do toga. Otkrili ste da želite da se družite, da želite svoju slobodu I svoje prijatelji I povremeno će vam biti teško da se “spustite na zemlju” I funkcionišete na dnevnoj bazi, odgovorno, sa voljenom osobom. Neke će vas situacije “lomiti”, naročito tokom proleća I u periodu do kraja leta, I u tim danima mogu vam pasti na pamet svakakve zamisli – da se odvojite na kratko od voljene osobe, da odete sa nekim drugim, da dozvolite da se neko prijateljstvo ili kolegijalni odnos pretvori u ljubav, da se upetljate u tajnu priču, da uživate u strasti, fatalnosti, jednoj burnoj aferi…
Na svu sreću, pa će ovo biti dosta kratkotrajni vaši hirovi, pred kojima ni ne morate popustiti, ali ćete u tim danima biti neuhvatljivog raspoloženja, malo odsutni I u nemogućnosti da pokažete pravu emociju prema osobi sa kojom ste. Da se razumemo, ovo ni na jedan način ne znači da će doći do okončanja vaših bračnih ili emotivnih relacija, ne – ja samo kažem da ćete povremeno biti “ludi za sve pare”, ali da će vas mučeni partner uglavnom tolerisati. Jao onima koji vas vole, pa ko će izaći sa vama na kraj tokom 2017-e??? E, kad se malo izdivljate, izduvate I pogledate realnije na svet oko sebe, onda ćete shvatiti koliko vam je bitno ono što imate. Elem, taj drugi deo godine, naročito jesen može biti itekako obogaćen I prinovama, I svadbenim zvonima, ali I počecima zajedničkog života. U bračnim relacijama tada dolazi do onog, finog smirenja I potpune uživancije koja vam je toliko bila potrebna.
Ove godine slobodne Vodolije idu iz krajnosti u krajnost. Čas ćete se ponašati kao pušteni s lanca, čas kao smerna opatica – u suštini ova vam godina donosi da se iživite, da radite ono što želite, kada želite I sa kim želite. Obe su emotivne planete u vašem znaku a podrška od strane Jupitera, SAturna I Urana je nikad jača. Vodolije svakako odrastaju, ali odrastaju na jedan lep I vama izuzetno zanimljiv način – kroz provod I emotivnu ispunjenost.
Ja ne znam ni da li vredi pričati vam o bilo kakvom periodu za ljubav – pa cela je 2017-a vaše vreme ljubavi! Samo od vas će zavisiti na koju ćete stranu – ka bivšem partneru, ka prijatelju, ka nekome sa kim radite, ka osobi koju upoznajete preko izlaska ili društvenih mreža….A ako ne želite da se vežete, ni za vas nema zime – ako pregurate period od februara do maja (kada su vam zvezde spremile opasnu ljubavnu klopku) vi ćete moći u potpunosti nesmetano da uživate u provodu I neobaveznim pričama sve do kraja godine. Pa vi drage I dragi moji sada izvolite I činite kako vam drago!
 

RIBE

Za sve Ribe sam početak godine donosi jedno veliko otrežnjenje I mogućnost da konačno, po prvi put jasno, sagledaju I svoju situaciju, ali I odnose u kojima su. Mars u vašem znaku “proradiće” punom parom I Ribe će se baciti na sređivanje sopstvenih života. Promene, promene, promene – jer više ovako ne može niti će ići!
Vaša velika inicijativa u bračnim odnosima verovatno će iste prodrmati iz temelja u početku. Bračni partner neće moći da se snađe, jer nije navikao na vas u ovom izdanju. Budite sigurni da je pred vama težak put, ali to ne znači da je on bezizgledan. Prvi rezultati koji idu ka popravljanju u vašim brakovima počeće da se prikazuju tokom prolećnih meseci, a ako vas posluži “sreća junačka” I sve bude funkcionisalo do leta kako treba – odlazak na more sa bračnim partnerom dovešće do kulminacije ljubavi I zadovoljstva. Nije zato ni čudo što će sledeće godine biti mnogo beba koje su začete baš tokom leta 2017-e. Mislim da ste shvatili šta sam htela da vam kažem – drugi deo godine donosi Ribama u bračnim zajednicama jedan prav put I mirno more, I vrlo korektan odnos sa bračnim partnerom. U dužim emotivnim vezama je manje više ista situacija….ipak, kod vas će se sve to nekako drastičnije odraziti, jer ćete vi povremeno imati dosta burne reakcije. U suštini, dosta vam je čekanja I nadanja da će vaše voljeno biće neke stvari shvatiti, opametiti se I konačno uraditi ono što treba. Takođe, ješće vas sumnja da postoji neka osoba “sa strane”. Doduše, ne napominjem da ćete I vi povremeno imati svojih razmišljanja o “izletima” – I to više puta u toku godine, ali kod vas će se sve to uglavnom završavati na mnogo maštanja I sa dosta slabom realizacijom. Dakle – vi ćete od svoje voljene osobe želeti potvrdu da ste “vi ta osoba”, želite stabilnost, ulazak u bračnu zajednicu, dom, porodicu, decu I sve redom.
Pošto će ta potvrda izostajati, jer će vaše voljeno biće pokušavati da izvrda I da konstantno odlaže ovakav tip pitanja, vi ćete umeti da budete prilično rigorozni. To će nekako biti najizraženije u prolećnim mesecima kada po prvi put zaista možete dovesti svoj odnos u “ili-ili” fazu. Da se razumemo, I pored vaših povremenih burnih reakcija I velikog nerviranja koje će biti aktuelno u emotivnim odnosima, ništa ne ukazuje da će do nekih velikih prekida ili pucanja doći. Vi ćete, lagano, uspeti da “izgurate” ono što želite, pa mi jedino preostaje da vam na jesen poželim da dugo, dugo zajedno živite I budete srećni! A slobodne nam Ribe u 2017-u ulaze u potpunoj konfuziji I verovatno sa tajnom pričom koja vam iskida vaše nežno srdašce. Da li će od ove tajne priče biti nešto ili neće, to baš I nije najjasnije, ali ona će se svakako provlačiti kroz vaš život većim delom 2017-e, ili ako ništa drugo – makar do prolećnih meseci kada dolazi do neke forme razrešenja. U tom će se periodu ona ili pretvoriti u javni odnos, ili će u potpunosti zamreti I nestati. Generalno, pored tajnih priča, ova vam godina nudi I druga, mnogo lepša ljubavna iskustva. Ceo period do kraja leta može vas više vući ka nekim avanturama I povremenim kontaktima, jer nekako nećete imati baš u potpunosti volju da se smirite. Međutim, kako zađemo u drugi deo godine, ona vaša suštinska duboka emotivnost će se probuditi I vi ćete shvatiti da vam je potreban pravi oslonac u životu.
Takva osoba vam ide najkasnije do jeseni I možete biti mirni – ovo će biti neko sa kim ćete se u potpunosti razumeti I kome ćete moći da pružite svu ljubavnu silinu vašeg srca.

mojastrolog

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori